Toen was koken heel gewoon; hét inspiratie-kookboek voor de (ouderen)zorg
Eten en drinken, hét instrument voor meer geluksmomenten in de zorg. Een bord met lekker en smakelijk eten is natuurlijk een groot genot, maar het opeten ervan duurt meestal maar een kwartier. Hoe kun je het eetmoment uitbreiden en verlengen? Dit boek kan je daarbij helpen, niet met medische modellen, maar met inspiratie in de vorm van menselijke verhalen met prachtige smaakherinneringen, herkenbare afbeeldingen en onderwerpen en natuurlijk een heel veel heerlijke recepten.
“Dit mooi vormgegeven boek is een inspiratiebron voor iedereen die zorgdraagt voor de ouderen van nu.” (IDé het kenniscentrum levenskwaliteit bij Alzheimer en andere dementie).
Voor “Toen was koken heel gewoon” ging ik in gesprek met tien bijzondere mensen die opgroeiden in de jaren ’50 -’60. We spraken over de betekenis van eten in hun leven, hoe was het eten vroeger thuis en welke smaakherinneringen dragen ze met zich mee ? En hoe is het nu, waar genieten ze nog van?
-
-
- Met onder meer; actrice Wieteke van Dort; Machteld Huber, voormalig huisarts en oprichter van iPH; illustrator en schrijver van kinderboeken Thé Tjong-Khing; schrijfster van jeugdliteratuur Miep Diekmann; hoteleigenaar Peter Klosse; balletdanseres Alexandra Radius.
- Bij elk interview vijf recepten, heerlijke gerechten van nu met een knipoog naar toen.
- Verschillende prachtig vormgegeven pagina’s met thema’s als: serviezen uit ’50, de keukens van Piet Zwart, opkomst van keukengemak, etc.
- Tot slot een heel stel praktische basisrecepten zoals dressings, mayonaise en bouillons.
-