Inspiratietraining:
Eten en drinken, hét instrument voor meer geluksmomenten in de zorg
Hoe maak je van eten en drinken een waardevol instrument waarmee je volop geluksmomenten kunt creëren voor mensen die zorgafhankelijk zijn? In deze interactieve training gaan we in op de vele mogelijkheden waarop je dat kunt doen. Daarnaast onderzoeken we het “waarom”, want pas als je de meerwaarde begrijpt zal je gemotiveerd zijn om ermee aan de slag te gaan.
Praktische informatie:
-
Deze training bestaat uit 3 bijeenkomsten waarin de theorie op interactieve wijze wordt gecombineerd met de praktijk. Voor meer informatie over de mogelijkheden neemt u contact op via de contactpagina.
-
Deze training is geschikt medewerkers uit alle lagen van de zorgorganisatie zoals: zorgmedewerkers, huiskamermedewerkers, teamcoaches, activiteitenbegeleiders, koks, diëtisten, logopedisten, etc.
-
Maximaal 12 deelnemers of in overleg
-
Ik verzorg de training voor u in-company of op een sfeervolle locatie elders.
Voor vragen, meer informatie of het boeken van deze training, u kunt hier contact met me opnemen.
Reacties van deelnemers:
“Wat is het toch fijn om met jou samen te werken. je heb er weer een passende en zeer waardevolle workshop van gemaakt. Bedankt!” Idske Meijer, programmamanager – Ipse de Bruggen
“Afgelopen dinsdag heb ik de cursus “Eten zoals thuis” bijgewoond. De volgende ervaring wilde ik je niet onthouden: één van de bewoonsters heeft heerlijk zitten lezen in jouw kookboek, waarna zij zin kreeg om eten te gaan maken. Hoe leuk! De cursus was leuk, leerzaam en een echte aanrader voor iedereen binnen Dagelijks Leven.” Lisette Zwart, gastvrouw/kok – Dagelijks Leven
“Wat was het een fijne en inspirerende middag! Mijn verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt, we kijken al uit naar de tweede bijeenkomst.”
“Dank voor je enthousiasme en leuke, nuttige trainingen Lisette Bossert !” Merel Barendregt, HR advies – Sint Jacob
“Lisette dank je wel voor je inspiratie en delen van je kennis! Het is zo mooi om te zien dat het ook direct in de praktijk wordt toegepast! In de najaar gaan we dit zeker vervolgen voor de overige collega’s!” Mariska Meijer, locatiemanager – Martha Flora Rotterdam
“Bedankt voor de inspirerende bijeenkomsten. Door het inzetten van jouw tips direct mooie geluksmomenten mogen ervaren !” Kety van der Pouw, locatiemanager – Martha Flora Gouda
“Het was super inspirerend voor mijn collega gastvrouwen!” Debbie van den Hoogenband, locatiemanager – Martha Flora Dordrecht
“Lisette weet op een toegankelijke interactieve manier de deelnemers aan de workshop te onderwijzen over hoe het is om afhankelijk te zijn van anderen voor je basisbehoeften. Hoe kort de middag ook was, we hebben allemaal praktische tips gekregen die we direct toe kunnen passen om het welzijn van, in ons geval de bewoners, te kunnen verbeteren.” Judith de Vries, projectleider Welzijn – Domus Valuas
“Hoe kun je met behulp van eten en drinken, een waardevolle bijdrage leveren aan het leefplezier van onze bewoners en welke rol hebben wij daarbij? Nou dat hebben we gemerkt met een compleet trainingstraject van Lisette Bossert. Bewustwording tijdens de hilarische oefeningen, maar zeker ook heel inspirerend tijdens het samen koken met onze bewoners. De woorden als leef plezier, geluksmomenten, connectie, smaakverrijking, fingerfood, eettradities, verbinding, niet overnemen en samendoen zijn in ons brein gegrift. Samen koken; niet als een doel op zich, maar als een middel om met bewoners een heel fijn moment te hebben samen. Wij als locatie kunnen hier zeker mee vooruit. Dank je wel Lisette voor je inspirerende lessen en heerlijke recepten.” Petra Mensink, locatiemanager Martha Flora Twello
“Een hele grote dankjewel Lisette voor weer 2 hele inspirerende bijeenkomsten. Wat waren de medewerkers enthousiast! Meteen hoor ik al hele mooie ideeën, wordt zo blij van dat enthousiasme!” Natasja Schouten, locatiemanager – Martha Flora Hoorn
“Lisette, wat heb je al veel bewerkstelligd bij ons. Geweldig om te zien en van te leren.” DP van Leeuwen, teamleider gastvrijheid en welzijn – Marente
“Dankjewel Lisette voor drie inspirerende dagen voor alle genodigde medewerkers van Wonen bij September en Compartijn! Volgens mij hebben alle medewerkers enorm van jouw input en de daaruit voortvloeiende overheerlijke hapjes genoten. Je hebt veel kennis overgebracht over hoe belangrijk contact met de bewoner is rondom de bereiding van maaltijden en de eetmomenten.” Estelle Dabekaussen, locatiemanager – Wonen bij September
“De koks van Dagelijks Leven hebben dankzij de training van Lisette heel veel direct toepasbare kennis en vaardigheden opgedaan, maar ook ‘food for thought’ gekregen om met collega’s met een andere functie verder over na te denken. Er was ook veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Er zijn al veel mooie initiatieven en die mogen ook met trots en plezier worden gedeeld! De mix van nieuwe kennis en uitwisseling maakte de trainingsdagen extra leuk. Dank je wel!” Judith Mombarg – manager Dagelijks Leven Academy
“Dank (weer) voor een inspirerende avond. Ik heb erg genoten en je hebt mijn medewerkers aangezet om over dingen na te denken en te blijven denken.” Gerie Stigter, locatiemanager de Thuynen – WelThuis
“De inspiratietraining van Lisette heb ik als waardevol en praktisch ervaren. Het belang van eetmomenten en geuren voor onze bewoners op Somatiek en PG wist zij op een enthousiaste en verhelderende manier te onderbouwen en uit te leggen. Tegelijkertijd werden ideeën en handvatten aangereikt over de manier waarop je in de dagelijkse praktijk hiermee aan de slag kunt gaan, ook wanneer maaltijden kant en klaar op locatie aangeleverd worden! Tot slot hebben we een paar van haar recepten gekookt en geproefd en ervaren wat geuren en in gezamenlijkheid iets koken met ieder van ons deed.” Caroline Houben, geestelijk verzorger – Zorgcirkel
“Beste Lisette, dankzij de cursus van vorig jaar in Eibergen, die jij ons gaf, hebben wij koks elkaar ontmoet en sindsdien contact gehouden!” Asnat Venema-Sopacua, kok – Dagelijks Leven
“Dank voor je bijdrage Lisette. Het waren leerzame momenten. Duidelijk is wel dat eten & drinken zo’n grote en belangrijke bijdrage kan zijn in de zorg en welbevinden voor onze ouderen. Ga vooral door met dit mooie werk!” Cees van Duijn, teamleider gastvrijheid en welzijn – Marente