Inspiratietraining:
Vegetarisch en plantaardig koken in de zorg
Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of geen vlees te eten. De populariteit van vegetarische en vegan gerechten groeit daardoor in rap tempo. Veel restaurants en eetcafé’s in Nederland spelen in op de stijgende vraag, daar zijn vegetarische gerechten een vast onderdeel van de menukaart. Het is belangrijk dat ook de zorgsector inspeelt op de toenemende vraag naar vegetarisch en veganistisch eten.
Hoe staat het er in uw zorginstelling voor? Zijn de koks en kookmedewerkers voorbereidt op de komst van mensen die graag vegetarisch of veganistisch wil eten?
Tijdens deze interactieve training leer je eerst meer over de basis van de vegetarische en veganistische keuken, want hoe stel je een uitgebalanceerde en smakelijke maaltijd zonder vlees of vis samen? We werken daarbij met een slimme checklist; een handig stappenplan waarmee je een volwaardige vegetarische of veganistische maaltijd kunt gaan samenstellen.
Na de theorie gaan we de keuken in en bereiden verschillende vegetarische en veganistische gerechten.
Tijdens de training is er voldoende ruimte voor vragen en uitwisseling. De recepten van de gerechten die we bereiden krijg je mee naar huis.
Jarenlang werkte ik als chef-kok bij Kloosterhotel ZIN in Vught. De veel geroemde keuken van ZIN is volledig biologisch en de maaltijden bestaan afwisselend uit vlees, vis en vegetarische gerechten.
Praktische informatie:
-
De training duurt 3,5 uur.
-
Deze training is geschikt medewerkers uit diverse lagen van de zorgorganisatie zoals: koks en kookmedewerkers, huiskamermedewerkers, diëtisten, logopedisten, etc.
-
Maximaal 12 deelnemers of in overleg
-
Ik verzorg de training voor u in-company of op een sfeervolle locatie elders.
Voor vragen, meer informatie of het boeken van deze training, u kunt hier contact met me opnemen.
Reacties van deelnemers:
“Lisette is als persoon zelf één groot geluksmoment. Zoveel passie, zoveel enthousiasme. Vandaag heeft Lisette inhoudelijk de formule VersZorgende een boost gegeven op het culinaire deel, met inspiratie op de plantaardige en vegetarische keuken.” Michel Kampert, coördinator Services – GGZ Delfland
“Knap hoe je vanuit jouw passie dit verhaal over de bühne brengt en ons aan het denken zet! Dankjewel”. Maaike Heeren, facilitair manager – GGZ Breburg
“Je was top Lisette! Zo enorm inspirerend. Ik weet zeker dat er de komende tijd meer plantaardig gekookt gaat worden! Dankjewel!”. Ton de Kort, dagvoorzitter – Diverzio