Inspiratietraining:
Koken voor groepen in de kleinschalige woonzorginstelling
In deze training gaan we met elkaar aan de slag met de praktische kant van het koken voor groepen. Onderwerpen die aan bod komen: hoe verzin je elke dag een smakelijk menu dat past bij de smaak van de bewoners, hoe kook je lekker op smaak zonder meteen de zoutpot te pakken, hoe kun je aan restverwerking doen en er passeren volop tips en trucs die het koken voor groepen makkelijker en overzichtelijker maken.
Je leert meer over de basis van het koken voor groepen. Onderwerpen die aan bod komen: elke dag een smakelijk menu, lekker op smaak met minder zout en suiker, voedselverspilling beperken, hygienisch werken, prikkels uit de omgeving die bijdragen aan de sfeer aan tafel, etc
Daarna gaan we de keuken in en bereiden verschillende gerechtjes waarmee we de besproken theorie in praktijk brengen. Zo wordt de training praktisch en inzichtelijk. Aansluitend gaan we aan tafel, we proeven en genieten van het eten.
Tijdens de training is er voldoende ruimte voor vragen en uitwisseling. De recepten van de gerechten die we bereiden krijg je mee naar huis.
Jarenlang werkte ik als chef-kok bij Kloosterhotel ZIN in Vught. De veel geroemde keuken van ZIN is volledig biologisch en seizoensgebonden, de maaltijden bestaan afwisselend uit vlees, vis en vegetarische gerechten.
Praktische informatie:
-
De training duurt 3,5 uur.
-
Deze training is geschikt medewerkers die binnen kleinschalig wonen voor de maaltijd zorgen.
-
Maximaal 12 deelnemers of in overleg
-
Ik verzorg de training voor u in-company of op een sfeervolle locatie elders.