Samen koken, samen eten – roomboterkoekjes – met inspiratievideo
Ingrediënten:
- 210 gram bloem
- 140 gram koude boter
- 70 gram suiker
- 1 eidooier
- snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de bloem en suiker in een kom.
- Schaaf de boter met een kaasschaaf in dunne plakken en voeg deze toe.
- Voeg de eidooier en het snufje zout toe.
- Kneed tot een samenhangend maar smeuïg deeg, dit duurt ongeveer vijf minuten.
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
- Vorm een rol van het deeg en snij deze in plakken van 1 cm dik.
- Vorm de koekjes eventueel tot hartjes.
- Leg de koekjes op de ovenplaat, schuif deze in de oven en bak de koekjes in 10-12 minuten gaar, geurig en goudbruin.
- Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!!