Samen koken, samen eten – saucijzenbroodjes – met inspiratievideo
Ingrediënten:
- 10 plakjes roomboterbladerdeeg
- 300 gram hoh gehakt
- 2 eieren
- 2 handjes paneermeel
- peper en zout
- maanzaad en/of sesam
Smaakmakers:
- 1 tl vers geraspte nootmuskaat
- 1 tl sambal
- Je kunt ook kiezen voor andere smaakmakers zoals: mosterd, tijm, ketchup, sojasaus, paprikapoeder, tomatenpuree, etc.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
- Verwijder het plastic velletje van de plakjes bladerdeeg en spreid ze uit over het bakpapier om te ontdooien.
- Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, peper en zout en de smaakmakers die je lekker vindt.
- Kneed het goed door tot een stevig mengsel.
- Vorm van het vlees 10 stevige worstjes en leg deze in het midden van het plakje bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg dubbel
- Druk met een vork de lange kant van het deeg goed op elkaar, laat de twee korte kanten van het bladerdeeg-broodje open, daar kan het vocht uit het gehakt uit ontsnappen.
- Wil je saucijzenhapjes ipv -broodjes maken snij de broodjes dan voor het bakken in drie of vieren.
- Splits het tweede ei en klop het eigeel los (het wit gebruiken we niet).
- Kwast de broodjes in met eigeel en besprenkel ze naar wens met maanzaad- en/of sesamzaad.
- Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten gaar en goudbruin