Toen was koken heel gewoon
“Dit mooi vormgegeven boek is een inspiratiebron voor iedereen die zorgdraagt voor de ouderen van nu” uit de recensie van IDé; het kenniscentrum levenskwaliteit bij dementie.
Voor dit inspiratie-kookboek sprak ik met tien bijzondere mensen die opgroeiden in de jaren ’50 -’60. We spraken over de betekenis van eten in hun leven, hoe was het eten vroeger thuis en welke smaakherinneringen dragen ze met zich mee, waar gruwelden ze van ? En hoe is het nu, waar genieten ze nog van?
- Interviews met onder meer; actrice Wieteke van Dort; Machteld Huber, voormalig huisarts en oprichter van iPH; illustrator van kinderboeken Thé Tjong-Khing; schrijfster van jeugdliteratuur Miep Diekmann; balletdanseres Alexandra Radius.
- Ruim 50 recepten, gerechten van nu, maar met een knipoog naar toen.
- Tussendoor prachtig vormgegeven pagina’s met thema’s als: serviezen uit ’50, de keukens van Piet Zwart, opkomst van keukengemak, de eerste halffabrikaten, etc.
- Tot slot een heel stel basisrecepten zoals dressings, mayonaise en bouillons.
Toen was koken heel gewoon kost € 10,= (inclusief BTW).
- Bestelt u 1 boek dan zijn de verzendkosten €4,00.
- Bestelt u 2 boeken dan zijn de verzendkosten € 2,00, de andere helft betaal ik voor u.
- Vanaf 3 boeken betaal ik de verzendkosten voor u.
“Toen was koken heel gewoon” is uitgegeven door Uitgeverij Loopvis en bevat 96 pagina’s.