• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Over Lisette Bossert
    • Culinair trainer en inspirator voor de zorgsector
    • Smakelijke activiteiten op maat, voor mensen die zorgafhankelijk zijn
    • Toen was koken heel gewoon; hét inspiratie-kookboek voor de ouderenzorg
    • Kookdocent
  • Recepten
  • Blog & Vlog
  • Contact

18 augustus 2020 Lisette Bossert

Training: Eten en drinken, een waardevol onderdeel van de dag

Eten en drinken, hét instrument voor meer geluksmomenten in de zorg. Voor veel mensen die zorgafhankelijk zijn is de maaltijd het hoogtepunt van de dag, een moment om naar uit te kijken. Hoe kunnen we deze waardevolle eet- en drinkmomenten optimaal benutten? Wat kan smakelijk en vers gemaakt eten in een huiselijke sfeer toevoegen aan de kwaliteit van leven van mensen met een zorgafhankelijkheid?

Of je het nu hebt over samen met mensen aardappelen schillen om de motoriek op orde te houden of smaakvolle appelmoes maken om het lekker te laten ruiken in huis, eten en drinken is zoveel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Tijdens deze training leer je meer over de mogelijkheden waarop je met eten en drinken aan de slag kunt tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

Inhoud

Deze dag wisselen we theorie af met praktijk. Je ontdekt hoe je met kleine inspanningen de geur- en smaakbeleving van een maaltijd kunt verbeteren, smaak-herinneringen kunt inzetten en hoe je een eetmoment zo aangenaam mogelijk kunt laten zijn. Je leert over smaak en geur, wat leefplezier inhoudt en hoe je daar met eten en drinken een bijdrage aan kunt leveren. Kortom een bruisende dag vol interactie, beleving en kennis. En passant leer ik je ook nog een aantal kneepjes van mijn vak als chef-kok. Na deze training ga je vol nieuwe kennis en inspiratie naar huis.

De volgende onderwerpen aan de orde:

  • Eten en drinken inzetten voor meer geluksmomenten, hoe doe je dat?
  • Eten en drinken, een waardevolle activiteit, waarom eigenlijk, wat is de meerwaarde en wat levert het op?
  • Hoe kun je eten en drinken inzetten als middel om je cliënten in beweging te brengen en in hun kracht te zetten?
  • Hoe prikkel je met kleine inspanningen de zintuigen en kun je de geur- en smaakbeleving van een maaltijd verbeteren?
  • Wat zijn smaak-herinneringen en hoe kunnen ze je helpen om het menu nog beter af te stemmen op de smaakvoorkeuren van de cliënten?

Resultaat

Je hebt praktische handvatten gekregen waarmee je met kleine inspanningen de eet- en drinkmomenten ten volle kunt benutten. Je weet nu hoe je eten en drinken als zinvolle bezigheid kunt aanbieden en je bent in staat om dit meteen in de praktijk toe te passen. Daarnaast weet je hoe je eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten voor een grote groep.

Voor wie?
Deze één-daagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen die, als gevolg van een hersenziekte, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, zorgafhankelijk zijn. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van kwetsbare mensen verder kunnen verbeteren.

Reacties van deelnemers: Lisette heeft veel kennis en straalde veel enthousiasme en passie uit.”; “Een erg fijn persoon en gezellig in contact, maar ook om naar te luisteren en van te leren. Geeft de ruimte om verhalen te delen.”; “Veel ruimte voor praktijk gerichte vragen.”; “Bevlogen chef-kok met hart voor de zorg!”

Datum en locatie
Datum: woensdag 26 mei 2021
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Locatie: Soest

Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. een heerlijke lunch, onbeperkt koffie/thee/smaakwater en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Wil je je inschrijven voor deze training of meer informatie? Ga dan naar: StudieArena

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print

Uit: Blog & Vlog

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2021 · Bossert Kookwerken