• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

9 juni 2021 Lisette Bossert

Vier het leven !

Na regen komt zonneschijn, na de winter en de lente komt de zomer en na Corona komt gelukkig weer een periode van meer ontspanning.

Na deze moeilijke periode voor zowel bewoners als personeel van zorginstellingen is het tijd om de opnieuw verkregen vrijheid te gaan vieren. En bij vieren hoort samen genieten van lekker eten!

Vanmorgen kocht ik bij de groenteboer in het dorp een pond heerlijke Hollandse aardbeien en ik bracht een bezoekje aan mijn 80-jarige moeder. We smeerden roomboter op een paar beschuiten, sneden de zomerkoninkjes in tweeën en belegden de beschuiten ermee, mespuntje rietsuiker erover en genieten maar. Spontaan vertelde mijn moeder over één van haar oudste aardbeienherinneringen; als kind bezocht ze wekelijks haar opa en oma. Opa had een grote moestuin met flink wat bedden met aardbeienplanten. Die zomermiddag plukte ze samen met haar opa het rood-wit emaillen vergiet vol met geurige, zoete en door de zon verwarmde  zomerkoninkjes. Ze aten de aardbeien, samen met oma en haar ouders, met een flink lepel vers geklopte zoete slagroom uit mooie glazen schaaltjes op een voetje. Het zijn mooie herinneringen die mijn moeders jeugd tot leven roepen en de aardbeien zelfs nu nog lekkerder laten smaken.

Dus lieve medewerkers uit de ouderen- en gehandicaptenzorg, geniet ten volle van deze zomer, koop van dat heerlijke zomerfruit en schuif de tafels weer aan elkaar. Vier het leven!

Column voor: Uitblinkers, het vakblad over eten, drinken en gastvrijheid in de zorg.

custard met aardbeien en slagrom

Ps. ben je op zoek naar een heerlijk zomers aardbeien-toetje ? Klik hier voor het recept van de foto: custardvla met aardbeien, aardbeiensaus, slagroom en lange vingers.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: In de media

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken