Wereldvoedseldag, (h)eerlijk eten voor iedereen
Met wereldvoedseldag staan we stil bij vragen als: Wanneer we ons eten eerlijk zouden verdelen waarmee zouden we dan onze borden en magen kunnen vullen?
Het antwoord hebben we, ruim 2,5 kg eten staat iedere dag ter beschikking van iedere wereldburger. Het grootste deel van die 2.5 kilo bestaat uit plantaardige ingrediënten; peulvruchten, granen, groente, fruit met daarbij een bescheiden hoeveelheid zuivel en ei. Op wereldvoedseldag laten we zien dat iedereen met de beschikbare ingrediënten een heerlijke en gezonde maaltijd zou kunnen koken.
In Den Bosch hebben Groen Platform, Stichting de Groentekist en Bossert Kookwerken de krachten gebundeld. Met een mooi menu, recepten, toepasselijke placemats met informatie hebben we 15 restaurants enthousiast gevonden om aan te haken. De volgende restaurants serveren donderdag een wereldmaaltijd; Baluchon, Mariapaviljoen, Pollevie, De Stip, Restaurant Nescio, Smaaklokaal Hutten, Hotel Central, In de Roos, Brownies&Downies, Het Anker, kloosterhotel ZIN, De Pure Keuken.
De Bossche Vakschool doet ook mee. Samen met de leerlingen van de afdeling horeca sta ik die dag in de keuken, we koken voor een volle zaal genodigden. Zo inspireren we ook onze koks van de toekomst en laten we met elkaar de gasten ervaren hoe heerlijk, eerlijk verdeeld eten smaakt.
Wil je zelf graag aan de slag? Dat kan, via deze link kom je bij de recepten terecht.