• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Over Bossert Kookwerken
    • Culinair coach en inspirator voor de zorgsector
    • Tafel van de smaakherinnering
    • Schrijver
    • Kookdocent
  • Recepten
  • Blog
  • Contact

Culinair coach en inspirator voor de zorgsector

thebe / gastvrijheids evenement

zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom                                                                                                                

Samen koken met mensen met dementie biedt zoveel mogelijkheden. Met het schillen en snijden van de groente houd je de mens in beweging, mentaal en fysiek. Tegelijkertijd geef je aandacht aan de vaardigheden die men nog wél heeft ….. en dat kan niet anders dan heilzaam zijn.

De afgelopen jaren werk(te) ik als culinair coach en inspirator voor onderstaande (zorg)organisaties:

Pit actief, maakt voedingswetenschap toegankelijk en toepasbaar voor zorgprofessionals

  • 2019:  Als onderdeel van de geriatriemodule van de post HBO cursus Dementie en voeding verzorgde ik een lezing over de kansen en mogelijkheden van eten en drinken in dagelijkse praktijk van de ouderenzorg.

Kennemerhart diverse locaties, ouderenzorg

  • 2018- heden: Ontwikkelen en verzorgen van diverse trainingen op maat voor verschillende locaties en afdelingen die zich bezig houden met eten en drinken.

Crataegus Woonzorg, woonzorgcentrum

  • 2018- heden: Als culinair coach ondersteun ik de organisatie bij het formuleren van hun visie op eten en drinken, aansluitend gaan we de visie verankeren in de organisatie.

Sint Nicolaasstichting, huize Elisabeth, ouderenzorg

  • 2018: Het keukenteam van het klooster heeft behoefte aan verdieping zodat ze beter kunnen inspelen op de veranderende culinaire wensen van bezoekers. Gedurende drie dagen gingen we aan de slag met de ins en outs van de biologische, vegetarische en veganistische keuken.

Elzeneindhuis SlowCare, gehandicaptenzorg

  • 2018- heden: Als culinair coach ondersteun ik de organisatie bij het formuleren van hun visie op eten en drinken, aansluitend gaan we de visie verankeren in de organisatie.

Zorgbalans diverse locaties, ouderenzorg

  • 2016 – 2018: Als culinair coach en trainer verzorg ik inhoudelijke en praktische coaching, training en begeleiding van diverse teams keuken en gastvrijheid op diverse locaties van de organisatie. Ik heb een adviserende rol richting directies en bestuur.

samen koken - van neynsel - boswijk

StudieArena, dementiezorg

  • 2015-heden: Voor landelijke congressen “Wel-zijn in de zorg” verzorg ik de workshops “samen koken en lekker eten in de dementiezorg” en “eten en drinken als waardevolle activiteit”.

Het Gastenhuis, ouderenzorg

  • 2015- 2018: Voor de aankomende zorgechtparen verzorg ik, als onderdeel van het trainingstraject, een praktische en inhoudelijke inspiratie-training met het thema “lekker en gezond koken voor en met mensen met dementie”.

Inovum, ouderenzorg

  • 2018: Inspiratie-kookworkshops “samen koken en lekker eten” voor de afdeling beschermd wonen.

De Wijngaerd, ouderenzorg

  • 2017-2018: Voor medewerkers en bewoners van de PG-afdeling verzorgde ik het workshop-traject “samen koken en lekker eten”.
  • 2018: Lezing / proeverij voor personeel en vrijwilligers over de mogelijkheden en kansen van eten en drinken als activiteit voor bewoners met dementie, onderdeel van een inhoudelijke bijeenkomst over voeding.

hete bliksem

Van Neynsel, ouderenzorg

  • 2016-2017: Als culinair coach/trainer leverde ik een inhoudelijke en praktische bijdrage ter verbetering van de kwaliteit van eten en drinken binnen de organisatie

Thebe, ouderenzorg

  • 2017: Interactieve demonstratie over eten en drinken in de kleinschalige dementiezorg ter promotie van de nieuwe visie op eten en drinken binnen de organisatie.
  • 2018: teambuilding “samen koken en lekker eten in de kleinschalige zorg”.

samen koken en lekker eten

GastvrijeZorg – Vakmedianet

  • 2017: Inhoudelijke kookworkshop “samen koken en lekker eten in de kleinschalige dementiezorg” als onderdeel van een inspiratie-tour.

IJsselheem, ouderenzorg

  • 2017: Inspiratietraining “fingerfood als smaakvol alternatief voor mensen met dementie” voor de koks van diverse zorglocaties.

Stichting de Enghoeve, gehandicaptenzorg

  • 2017: Inspiratieworkshops “vegetarisch koken met seizoensingrediënten” voor de medewerkers.

zoetzure bietjes

Prisma, gehandicaptenzorg

  • 2016-2017: Inspiratietrainingen voor teamleiders kleinschalige zorg “gezond en vers koken in de kleinschalige woonvoorziening”.
  • 2015-2016: Jaartraject “gezond en lekker koken” voor een 6-tal kleinschalige woonvoorzieningen.

Tandem, psychiatrie

  • 2015-2016: Kok/trainer van het Nijmeegse buurtproject Van Tuin Tot Bord. 

rode bietjes zoet zuur

Habion 

  • 2014:  Ontwikkelen van mijn visie op “eten, drinken en ontmoeten” voor zorgcentrum ’t Kampje in Loenen aan de Vecht.

FPC Veldzicht 

  • 2014: Inspiratie-kookworkshop voor het facilitair personeel.

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2019 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok