• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Over Lisette Bossert
    • Culinair trainer en inspirator voor de zorgsector
    • Samen koken, Samen eten, een smaak-proef-beleef activiteit op maat
    • Toen was koken heel gewoon; hét inspiratie-kookboek voor de ouderenzorg
    • Kookdocent
  • Recepten
  • Blog & Vlog
  • Contact

Culinair trainer en inspirator voor de zorgsector

zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom                                                                                                            

 

 

Als Culinair trainer en inspirator verzorg ik trainingen en lezingen over mijn missie: “Eten en drinken, hét instrument voor meer geluksmomenten in de zorg” voor de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Mijn trainingen zijn praktisch en concreet, de kennis en vaardigheden die ik met u deel kunt u direct in de praktijk toepassen. Tevens nodig ik u uit om door een nieuwe bril naar de mogelijkheden van eten en drinken te kijken, want hoe kunnen we eten en drinken inzetten als instrument om meer geluksmomenten te creëren voor mensen die zorgafhankelijk zijn.

 

INSPIRATIE – KOOKTRAININGEN, in-company of op een sfeervolle locatie:

  • “Eten en drinken, hét instrument voor meer geluksmomenten in de zorg”. Hoe maak je van eten en drinken een waardevol instrument waarmee je volop geluksmomenten kunt creëren voor mensen die zorgafhankelijk zijn? In deze interactieve training gaan we in op de vele mogelijkheden waarop je dat kunt doen. Daarnaast onderzoeken we het “waarom”, want pas als je de meerwaarde begrijpt zal je gemotiveerd zijn om ermee aan de slag te gaan. 

    Deze training duurt 3 uur. We starten met een interactief en inspirerend theoretisch deel, daarna gaan we de keuken in en brengen we de besproken theorie in praktijk. Aan het eind proeven we alle gerechtjes en genieten we van het resultaat.

    Geschikt medewerkers uit alle lagen van de zorgorganisatie zoals: zorgmedewerkers, huiskamermedewerkers, teamcoaches, activiteitenbegeleiders, koks, diëtisten, logopedisten, etc.

Reacties van deelnemers:

“Dank (weer) voor een inspirerende avond. Ik heb erg genoten en je hebt mijn medewerkers aangezet om over dingen na te denken en te blijven denken.” Gerie Stigter-Locatiemanager de Thuynen – Welthuis

“De inspiratietraining van Lisette heb ik als waardevol en praktisch ervaren. Het belang van eetmomenten en geuren voor onze bewoners op Somatiek en PG  wist zij op een enthousiaste en verhelderende manier te onderbouwen en uit te leggen. Tegelijkertijd werden ideeën en handvatten aangereikt over de manier waarop je in de dagelijkse praktijk hiermee aan de slag kunt gaan, ook wanneer maaltijden kant en klaar op locatie aangeleverd worden!  Tot slot hebben we een paar van haar recepten gekookt en geproefd en ervaren wat geuren en in gezamenlijkheid iets koken met ieder van ons deed.” – Caroline Houben, geestelijk verzorger – Zorgcirkel

“Erg leuke training, ik heb veel geleerd en heel fijn om na de theorie ook de keuken in de gaan.”; “Alle tips en trucs zetten me wel aan het denken, we kunnen echt nog veel verbeteren.”. 

 

  • NIEUW! “Duurzaam, plantaardig en vegetarisch koken in de zorgsector”. Voor meer informatie klik je hier. 

“Lisette is als persoon zelf één groot geluksmoment. Zoveel passie, zoveel enthousiasme. Vandaag heeft Lisette inhoudelijk de formule VersZorgende een boost gegeven op het culinaire deel, met inspiratie op de plantaardige en vegetarische keuken.” Michel Kampert, coördinator Services – GGZ Delfland

“Knap hoe je vanuit jouw passie dit verhaal over de bühne brengt en ons aan het denken zet! Dankjewel”. Maaike Heeren, facilitair manager – GGz Breburg

“Je was top Lisette! Zo enorm inspirerend. Ik weet zeker dat er de komende tijd meer plantaardig gekookt gaat worden! Dankjewel!”. Ton de Kort, dagvoorzitter – Diverzio

STUDIEDAG; individuele inschrijving op een sfeervolle locatie in Soest:

  • “Eten en drinken, een waardevol onderdeel van de dag”. Deze dag dompelen we ons onder in de mogelijkheden en kansen van eten en drinken voor meer welzijn in de zorg. We wisselen theorie af met praktijk, we onderzoeken de vele mogelijkheden van eten en drinken als instrument waarmee je kunt bijdragen aan het leefplezier van je bewoners. Je ontdekt hoe je met kleine inspanningen de geur- en smaakbeleving van een maaltijd kunt verbeteren, smaak-herinneringen kunt inzetten en hoe je een eetmoment zo aangenaam mogelijk kunt laten zijn. Na deze training ga je vol nieuwe kennis en inspiratie naar huis. Voor meer informatie klik je hier.

    De eerstvolgende studiedag vind plaats in Soest op woensdag 13 april 2022.

Reacties van deelnemers: “Lisette heeft veel kennis en straalde veel enthousiasme en passie uit.”; “Een erg fijn persoon en gezellig in contact, maar ook om naar te luisteren en van te leren. Geeft de ruimte om verhalen te delen.”; “Veel ruimte voor praktijk gerichte vragen.”; “Bevlogen chef-kok met hart voor de zorg!”. Deze training wordt gewaardeerd met een 8,5.

LEZINGEN:

  • “Eten en drinken, een waardevol onderdeel van de dag“. Deze lezing vol inspiratie en interactie duurt minimaal 1 uur en is geschikt voor voor medewerkers uit alle lagen van de organisatie in ouderen- en gehandicaptenzorg. Voor optimaal effect kan de lezing gecombineerd worden met een interactieve groepsoefening.

Reacties uit het publiek: “Het was een interessante lezing Lisette! Je hebt het belang en de meerwaarde van eten binnen een zorginstelling ontzettend goed duidelijk gemaakt.”; “Geweldig! Sta helemaal achter jouw visie”; “Een warm pleidooi, mooi om de passie te zien!”.

Wilt u meer informatie over bovenstaande trainingen of bent u op zoek naar een specifieke training die nu (nog) niet vermeld staat? Dan kunt u contact met me opnemen via lisette@bossertkookwerken.nl of het contactformulier.

Opdrachtgevers

2022:

Welthuis, ouderenzorg

GGZ Delfland, geestelijke gezondheidszorg

Talma Borgh, ouderenzorg

Diverzio, helpt bij het mogelijk maken van lekker, gezond en duurzaam eten in zorginstellingen

Signum Onderwijs, basisonderwijs

Philadelphia, gehandicaptenzorg

2021:

Talma Borgh, ouderenzorg

Suplus, ouderenzorg

Studie Arena, centrum voor persoonlijke ontwikkeling van de zorgprofessional

GGZ Delfland, geestelijke gezondheidszorg

Sint Jacob, ouderenzorg, in opdracht van SYNDLE

Welthuis, ouderenzorg

Zorgcirkel, ouderenzorg

Glorieux en Stichting Ananz, een samenwerking met Het Momentum en Klessebasjes

Philadelphia, gehandicaptenzorg

Syndle, training en advies voor gastvrije organisaties – samenwerkingspartner

De Lange Wei, ouderenzorg

Het Gastenhuis, ouderenzorg

2020:

Philadelphia, gehandicaptenzorg

Vivium, ouderenzorg

De Bilthuysen, ouderenzorg

Ouderenlandgoed Grootenhout, ouderenzorg

Talma Borgh, ouderenzorg

StudieArena, centrum voor persoonlijke ontwikkeling van de zorgprofessional

Herbergier, ouderenzorg

De Lange Wei, ouderenzorg

De Posten, ouderenzorg

Brabantzorg, ouderenzorg

s-Heerenloo, gehandicaptenzorg

Zorggroep Elde Maasduinen, ouderenzorg

De Zorgcirkel, ouderenzorg

Vrijwilligershuis Heusden, ouderenzorg in de wijk

Liberein,ouderenzorg

Zorgboerderij Grootenhout,ouderenzorg

Gastvrijheid in de Zorg – Uitblinkers, branchevereniging gastvrijheid in de zorg

2019:

Eetgemak maaltijden, leverancier van maaltijden voor o.a. de zorgsector

Zorggroep Midden Nederland, ouderenzorg

Zorgboog, ouderenzorg

Land van Horne, ouderenzorg

Zorggroep Elde Maasduinen, ouderenzorg

Het Gastenhuis, ouderenzorg

Zorgbalans, ouderenzorg

Viva! Zorggroep, ouderenzorg

Woon-zorgcentrum Het Anker, ouderenzorg

Alzheimer Café Vught

Studie Arena, het centrum voor kennisuitwisseling in de langdurige zorg

Coloriet, ouderenzorg

Humanitas Deventer, ouderenzorg

Pit actief, maakt voedingswetenschap toegankelijk en toepasbaar voor zorgprofessionals

Talma Borgh, ouderenzorg

Humanitas Deventer, ouderenzorg

2018:

Kennemerhart, diverse locaties, ouderenzorg

Crataegus Woonzorg, woonzorgcentrum

Sint Nicolaasstichting, huize Elisabeth, ouderenzorg

Elzeneindhuis SlowCare, gehandicaptenzorg

Inovum, ouderenzorg

De Wijngaerd, ouderenzorg

Van Neynsel, ouderenzorg

Thebe, ouderenzorg

2017:

GastvrijeZorg – Vakmedianet

IJsselheem, ouderenzorg

Stichting de Enghoeve, gehandicaptenzorg

Prisma, gehandicaptenzorg

Tandem, psychiatrie

Habion 

FPC Veldzicht, psychiatrie

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2022 · Bossert Kookwerken