Toen was koken heel gewoon; hét inspiratie-kookboek voor de ouderenzorg
Eten en drinken als instrument voor meer geluksmomenten in het leven van mensen met dementie. Een bord met lekker en smakelijk eten is natuurlijk een groot genot, maar het opeten ervan duurt meestal maar een kwartier. Hoe kun je het eetmoment uitbreiden en verlengen? Dit boek kan je daarbij helpen, niet met medische modellen, maar met inspiratie in de vorm van menselijke verhalen met prachtige smaakherinneringen, herkenbare beelden en natuurlijk een heel stel heerlijke recepten.
“Dit mooi vormgegeven boek is een inspiratiebron voor iedereen die zorgdraagt voor de ouderen van nu.” (IDé het kenniscentrum levenskwaliteit bij Alzheimer en andere dementie).
Voor “Toen was koken heel gewoon” ging ik in gesprek met tien bijzondere mensen die opgroeiden in de jaren ’50 -’60. We spraken over de betekenis van eten in hun leven, hoe was het eten vroeger thuis en welke smaakherinneringen dragen ze met zich mee ? En hoe is het nu, waar genieten ze nog van?
-
-
-
-
- Met onder meer; actrice Wieteke van Dort; Machteld Huber, voormalig huisarts en oprichter van iPH; illustrator van kinderboeken Thé Tjong-Khing; schrijfster van jeugdliteratuur Miep Diekmann; hoteleigenaar Peter Klosse; balletdanseres Alexandra Radius.
- Bij elk interview vijf recepten, heerlijke gerechten van nu met een knipoog naar toen.
- Verschillende prachtig vormgegeven pagina’s met thema’s als: serviezen uit ’50, de keukens van Piet Zwart, opkomst van keukengemak, etc.
- Tot slot een heel stel praktische basisrecepten zoals dressings, mayonaise en bouillons.
-
-
-
Toen was koken heel gewoon kost €10,= + €2,= verzendkosten (de andere helft van de verzendkosten betaal ik voor u). Bij twee boeken of meer betaald u géén verzendkosten. U kunt “Toen was koken heel gewoon” hier bestellen.
Uitgegeven door Uitgeverij Loopvis en bevat 96 pagina’s.
Verdere schrijf-activiteiten:
Columnist:
-
2018 – heden: Wij Gastvrij: columnist voor het gastvrije vakblad Uitblinkers in de zorg.
-
2015 – 2017: Brabants Dagblad: columnist voor het vrijdagkatern “Lekkers uit Brabant” voor de kranten Brabants Dagblad, BN De Stem en het Eindhovens Dagblad.
Spiritualiteit werkt in de keuken

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in bewuster koken en mindful eten, maar tegelijkertijd ligt de supermarkt vol gemaksproducten. Welke plaats nemen koken en eten in in jouw leven?
Spiritualiteit werkt in de keuken is in 2010 uitgegeven door Uitgeverij Ten Have. In 2016 heb ik het boek in eigen beheer opnieuw uitgegeven en voorzien van een extra hoofdstuk “Een dier dat kan dieren”, een verhaal over de zoektocht naar de betekenis van levenskracht in ons eten. Het boek kost €15,00 + €4,25 verzendkosten en u kunt het bestellen via mijn contactpagina.