• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Skip to main content
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Over Lisette Bossert
    • Culinair inspirator, spreker en coach voor de zorgsector
    • Tafel van de smaakherinnering
    • Schrijver
    • Kookdocent
  • Recepten
  • Blogs
  • Contact

Tafel van de smaakherinnering

tafel van de smaakherinneringDe “Tafel van de smaakherinnering” is een avontuurlijke en plezierige smaak- proef-beleef activiteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers/begeleiders. Gedurende enkele uren gaan we op reis in eigen huis. Samen gaan we op zoek naar onze geur- en smaakherinneringen, we proeven, ruiken, vertellen, vragen en koken gerechten die onze herinneringen op gang kunnen brengen.

“Geuren en smaken van eten en drinken hebben veel impact op ons leven en worden opgeslagen in ons lange-termijn geheugen. Iedereen beschikt bewust of onbewust over vele eet-herinneringen. Ze komen vaak onverwacht voorbij, je vangt een geur op en in een fractie van een seconde buitel je vele jaren terug in de tijd en dat is precies de kracht van de smaakherinnering.”

“De tafel van de smaakherinnering” verzorgde ik in opdracht van de volgende organisaties:

Kennemerhart

  • 2018: De Rijp woon-zorglocatie in Bloemendaal. Vijf maal verzorgde ik de “tafel van de smaakherinnering” alle bewoners van de locatie, kinderen, partners en personeel waren welkom om aan te sluiten.

Van Neynsel

  • 2016 – 2017: Verspreid over twee jaar verzorgde ik voor vier locaties in totaal twaalf keer de “tafel van de smaakherinnering”, met elke keer met een ander thema, passend bij het seizoen en de smaak van de deelnemers.

Magenta Zorg

  • 2016

 tafel van de smaakherinnering

Andere culinaire concepten:

 

Brilliant

  • 2015: In opdracht van Brilliant ontwikkelde ik een concept en een product, het Brilliant hanzehapje. Doesburg bestond 777 jaar en één van de evenementen om dit te vieren was de Verwendag een speciale dag voor een speciale groep mensen: de oude en kwetsbare inwoners van Doesburg. Om verder te lezen klik hier!

2015

 

 

 

 

 

 

Wereldvoedseldag

  • 2015: Samen met Stichting het Groen Platform en de Groentekist heb ik wereldvoedseldag op de Bossche landkaart gezet. Ik ontwikkelde het menu en op 16 oktober kookten 15 horecabedrijven de wereldvoedselmaaltijd. Op de dag zelf kookte ik samen met de 3e en 4e-jaars leerlingen van de horecaopleiding van de Bossche Vakschool de wereldmaaltijd voor een veertigtal genodigden. Benieuwd naar het menu? Klik dan hier!

Drogenbroek

  • 2014: In opdracht van de fruitbedrijf Drogenbroek ontwikkelde en verzorgde ik tijdens de nationale appelplukdagen een kinderactiviteit met de appel in de hoofdrol. We bakten dat weekend met honderden kinderen appeltaartjes. Voor het recept kun je hier kijken.

appeltaartjes drogenbroek

 

 

 

 

 

 

Prisma

  • 2014: In opdracht van zorgorganisatie Prisma bedacht en verzorgde ik 800 lokale groentesmoothies  deze werden bereid en geserveerd tijdens de personeelsdag.

smoothies prisma

 

 

 

 

 

 

Habion

  • 2014: In opdracht van Habion, de landelijke corporatie voor ouderenhuisvesting schreef ik een visie voor de toekomst op eten, drinken en ontmoeten voor ouderenwoonvoorziening ’t Kampje in Loenen aan de Vecht.
  • 2014: bedenken en organiseren van een culinair evenement voor alle bewoners en omwoners van woonvoorziening ’t Kampje.

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2019 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok