• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

17 december 2015 Lisette Bossert

Winter-salade van rode biet, spruitjes, pecan en geitenkaas

Ingrediënten voor vier:

  • 400 gram rode biet
  • 75 ml olijfolie
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml appelazijn
  • 25 ml citrusdiksap
  • 250 gram spruitjes
  • 100 gram rode ui
  • 8 el mandarijnensap
  • Rasp van de schil van ½ citroen
  • Mespunt tijm
  • 40 gram pecannoten
  • 100 gram verse geitenkaas
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de rode bieten. Snij ze in dunne plakken en vervolgens in lucifers.
  2. Meng olijfolie, zonnebloemolie, appelazijn, diksap, peper en zout goed door elkaar tot een homogene dressing.
  3. Meng de bieten met de dressing en laat hem minimaal 2 uur (de hele nacht mag ook) staan.
  4. Pel de lelijke blaadjes van de spruitjes en snij ze in de lengte doormidden.
  5. Bestrijk beide kanten met wat olijfolie.
  6. Verhit een grillpan en grill de spruitjes aan beide kanten in 6 minuten beetgaar.
  7. Snij de rode ui in blokjes van ½ cm en bak ze op matig vuur glazig in 2 el olijfolie.
  8. Voeg tijm, citroenrasp, mandarijnensap, spruitjes en wat peper en zout toe. Meng goed en kook het sap in.
  9. Schep de bietensalade op een bord. Verdeel daar de spruitjes met ui over. Leg hier en daar een stukje geitenkaas en een noot.
  10. Serveer deze salade als bijgerecht of als voorgerecht met een lekker stuk brood.

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok