• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

17 december 2015 Lisette Bossert

Winter-salade van rode biet, spruitjes, pecan en geitenkaas

Ingrediënten voor vier:

  • 400 gram rode biet
  • 75 ml olijfolie
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml appelazijn
  • 25 ml citrusdiksap
  • 250 gram spruitjes
  • 100 gram rode ui
  • 8 el mandarijnensap
  • Rasp van de schil van ½ citroen
  • Mespunt tijm
  • 40 gram pecannoten
  • 100 gram verse geitenkaas
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de rode bieten. Snij ze in dunne plakken en vervolgens in lucifers.
  2. Meng olijfolie, zonnebloemolie, appelazijn, diksap, peper en zout goed door elkaar tot een homogene dressing.
  3. Meng de bieten met de dressing en laat hem minimaal 2 uur (de hele nacht mag ook) staan.
  4. Pel de lelijke blaadjes van de spruitjes en snij ze in de lengte doormidden.
  5. Bestrijk beide kanten met wat olijfolie.
  6. Verhit een grillpan en grill de spruitjes aan beide kanten in 6 minuten beetgaar.
  7. Snij de rode ui in blokjes van ½ cm en bak ze op matig vuur glazig in 2 el olijfolie.
  8. Voeg tijm, citroenrasp, mandarijnensap, spruitjes en wat peper en zout toe. Meng goed en kook het sap in.
  9. Schep de bietensalade op een bord. Verdeel daar de spruitjes met ui over. Leg hier en daar een stukje geitenkaas en een noot.
  10. Serveer deze salade als bijgerecht of als voorgerecht met een lekker stuk brood.

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken