• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

2 maart 2016 Lisette Bossert

Gebakje voor Jeroen (het recept)

Feest vier je met taart. Onze Bossche geschiedenis en het levensverhaal van Jeroen Bosch leeft door op ons bord en in dit ‘Bosch gebakje voor Jeroen’. Voor de column die hoort bij dit recept klik je hier!

Ingrediënten

  • 180 gr bloem
  • 60 gr rietsuiker
  • 80 gr gesmolten boter
  • 80 ml blond bier
  • 7 gr bakpoeder
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 120 gr Elstar-appels (ongeschild en grof geraspt)
  • 90 gr gedroogde vijgen (in stukjes)
  • mespunt kaneel
  • 200 gr roomkaas
  • 10 gr honing

Worteljam voor 1 pot

  • 100 gr wortel (fijn geraspt)
  • 2 dl appeldiksap
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • 6 gr marmello zonder suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe bloem, bakpoeder, rietsuiker, eieren, boter, bier en zout in een mengkom.
  3. Vermeng dit met een mixer tot een beslag, dat duurt nog geen minuut.
  4. Voeg de geraspte appel, vijgen en kaneel toe en spatel deze door het beslag.
  5. Vet een springvorm in met wat olie en bedenk de bodem met bakpapier.
  6. Schep het beslag in de vorm en bak de cake 25 minuten. Laat de cake afkoelen.
  7. Klop de roomkaas los en roer de honing er goed doorheen.
  8. Doe de wortelrasp, diksap, gemberpoeder en sinaasappelrasp in een pan en breng het vocht aan de kook.
  9. Roer de marmello los met een klein scheutje water en voeg dit toe aan het kokende vocht. Laat 1 minuut rustig doorkoken en giet de jam dan in een schone pot of een schaaltje. Laat hem afkoelen en opstijven.
  10. Bestrijk de cake met de roomkaas.
  11. Snij de taart in punten en garneer ieder stuk met een lepel worteljam.

Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok