• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

13 december 2020 Lisette Bossert

Chocoladepudding met slagroom

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 ml halfvolle melk
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 gram pure chocolade, fijn gehakt 

Als garnering:

  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • evt. wat chocoladeschaafsel

Bereiding:

  1. Laat de gelatine weken in ruim koud water.
  2. Verwarm de melk, slagroom en suiker in een pan tot het bijna kookt.
  3. Haal de pan van het vuur. Laat de gelatine uitlekken en roer de geweekte gelatine door de hete melk.
  4. Zorg ervoor dat de gelatine helemaal oplost.
  5. Voeg nu de gehakte chocolade toe en meng alles door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
  6. Giet het mengsel in een grote kom en laat het afkoelen tot deze goed is afgekoeld.
  7. Tijdens het afkoelen is het belangrijk om de chocoladepudding-in-wording regelmatig (één keer per kwartier) door te roeren met bijvoorbeeld een garde.
  8. Je zult zien dat het langzaam wat lobbig wordt en dat is precies de bedoeling.
  9. Wanneer de pudding goed is afgekoeld giet hem in een afgespoelde puddingvorm of in kleine vormpjes en zet je hem in de koelkast om verder af te koelen en op te stijven.
  10. Hou er rekening mee dat dit nog wel een paar uur duurt.
  11. Klop de slagroom met de suiker voor de garnering luchtig. Garneer de chocoladepudding met de slagroom en eventueel wat chocoladeschaafsel.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken