Aardappelsalade
Ingrediënten voor 6 personen:
- 800 gram vastkokende aardappelen (geschild gewicht)
- 3 eieren
- 1 appel
Dressing:
- 100 gram augurk, in kleine blokjes
- 50 gram mayonaise
- 50 gram yoghurt
- 3 el augurkennat
- 1.5 tl mosterd
- 3 el fijn gesneden bieslook
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken, was ze en doe in een pan.
- Leg de eieren erbij en voeg zoveel water toe tot alles net onder staat.
- Breng het water aan de kook en haal de eieren na 8 minuten uit het kokende water en spoel ze koud af.
- Breng het water opnieuw aan de kook en laat de aardappelen nog 12 minuten koken.
- Giet ze dan af, stort ze op een groot bord of een platte schaal en laat ze uitdampen.
Maak ondertussen de dressing:
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zodra je de aardappelen kunt vasthouden snij je ze in blokjes van 1 cm.
- Meng de dressing door de aardappelblokjes en roer goed door.
- Pel de eieren, snijd ze klein en meng door de aardappelen.
- Schil de appel, snijd in kleine blokjes en meng door de aardappelen.
- Proef of de salade goed op smaak is.
- Je kunt hem nu eten of verder laten afkoelen tot kamertemperatuur of tot hij koud is.
Eet de salade bij een gebakken schnitzel, een lekkerbekje of kaasburger en gekookte groenten zoals broccoli of peultjes met doperwten.