Aardbeienkwarktaart
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram suiker
- Snuf zout
- 2 eieren
- 100 gram gesmolten boter
Voor de kwarkvulling:
- 450 gram volle kwark
- 450 gram aardbeien
- 185 gram suiker
- 10 blaadjes gelatine
- 250 ml room
- 1 citroen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe meel, suiker, zout, eieren en boter in een kom en klop het met een garde of mixer tot een beslag.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm.
- Schep het beslag in de vorm en bak deze in 20 minuten gaar. Laat enigszins afkoelen.
- Week de gelatine 10 minuten in ruim water.
- Pers de citroen uit, schenk het sap samen met de suiker in een pan. Breng dat aan de kook en draai het vuur dan uit.
- Laat het water uit de geweekte blaadjes gelatine lopen en voeg ze al roerend toe aan het citroensap, blijf roeren tot ze zijn opgelost.
- Pureer 200 gram aardbeien met de staafmixer en roer de puree door de kwark.
- Roer het gelatine-mengsel door de kwark.
- Klop de slagroom lobbig en spatel die zorgvuldig door het kwark-mengsel.
- Giet de kwarkvulling op de cakebodem en zet de taart in de koelkast om op te stijven.
- Snij de overgebleven aardbeien in tweeën en verdeel deze na 30 minuten over de taart.
- Zet de taart weer terug in de koelkast en laat hem daar nog 1.5 uur staan.
- Snij met een warm mes de taart los van de taartring en verdeel hem in 10 punten.
Deze overheerlijke aardbeien-kwarktaart is één van de recepten uit “Toen was koken heel gewoon”, hét inspiratie-kookboek voor de ouderenzorg.
“Dit mooi vormgegeven boek is een inspiratiebron voor iedereen die zorgdraagt voor de ouderen van nu.” (IDé het kenniscentrum levenskwaliteit bij Alzheimer en andere dementie).
Voor meer informatie over het boek klik je hier!