Aardbeientaartjes met vanilleroom – Vier de lente!!
Ingrediënten voor 6 taartjes:
Taartbodems:
- 65 gram lichte basterdsuiker
- 115 gram roomboter
- 150 gram bloem, gezeefd
- Geraspte schil van 1/4 citroen
- 2 gram bakpoeder, gezeefd
- Snuf zout
Vanilleroom:
- 500 ml melk
- 2 zakjes vanillesuiker (met echte vanille!)
- 85 gram kristalsuiker
- 45 gram custardpoeder
- 3 eidooiers (van de eiwitten kun je schuimpjes maken of ze verwerken in een omelet)
- —
- 400 gram aardbeien
Extra: 6 eenpersoons-taartvormpjes
Bereiding:
Taartbodems:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een stevig deeg. Kan een paar minuten duren.
- Verdeel het deeg in 6 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
- Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
- Bak de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen en tik de taartbodems uit de vormpjes.
Vanilleroom:
- Roer in een mengkom de custard los met een scheut melk en de eidooiers.
- Verwarm de rest van de melk met vanillesuiker en suiker tot het kookpunt. Roer regelmatig over de bodem.
- Giet een scheut van de hete melk bij het custardmengsel, roer goed door.
- Haal de pan met de hete melk even van de hittebron af en voeg nu het custardmengel toe aan de hete melk.
- Roer ondertussen goed met een garde.
- Zet de pan terug op de hittebron en breng de custard rustig aan de kook, steeds goed blijven roeren en in 2 minuten gaar koken.
- Schenk de custard in een kom, leg een vel plasticfolie direct op de vla (tegen velvorming).
- Laat afkoelen tot de vla lauw is en zet hem dan in de koelkast om verder af te koelen.
Voor het serveren:
- Klop de vanilleroom goed los met een garde.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze of snij ze in vieren.
- Vul de taartjes met de vanilleroomroom en aardbeien en dan ……… eet smakelijk.