• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

25 april 2021 Lisette Bossert

Aardbeientaartjes met vanilleroom – Vier de lente!!

Ingrediënten voor 6 taartjes:

Taartbodems:

  • 65 gram lichte basterdsuikeraardbeien taartje
  • 115 gram roomboter
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • Geraspte schil van 1/4 citroen
  • 2 gram bakpoeder, gezeefd
  • Snuf zout

Vanilleroom:

  • 500 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker (met echte vanille!)
  • 85 gram kristalsuiker
  • 45 gram custardpoeder
  • 3 eidooiers (van de eiwitten kun je schuimpjes maken of ze verwerken in een omelet)
  • —
  • 400 gram aardbeien

Extra:  6 eenpersoons-taartvormpjes

Bereiding:

Taartbodems:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een stevig deeg. Kan een paar minuten duren.
  3. Verdeel het deeg in 6 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
  4. Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
  5. Bak de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen en tik de taartbodems uit de vormpjes.

Vanilleroom:

  1. Roer in een mengkom de custard los met een scheut melk en de eidooiers.
  2. Verwarm de rest van de melk met vanillesuiker en suiker tot het kookpunt. Roer regelmatig over de bodem.
  3. Giet een scheut van de hete melk bij het custardmengsel, roer goed door.
  4. Haal de pan met de hete melk even van de hittebron af en voeg nu het custardmengel toe aan de hete melk.
  5. Roer ondertussen goed met een garde.
  6. Zet de pan terug op de hittebron en breng de custard rustig aan de kook, steeds goed blijven roeren en in 2 minuten gaar koken.
  7. Schenk de custard in een kom, leg een vel plasticfolie direct op de vla (tegen velvorming).
  8. Laat afkoelen tot de vla lauw is en zet hem dan in de koelkast om verder af te koelen.

Voor het serveren:

  1. Klop de vanilleroom goed los met een garde.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze of snij ze in vieren.
  3. Vul de taartjes met de vanilleroomroom en aardbeien en dan ……… eet smakelijk.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken