• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

18 februari 2018 Lisette Bossert

Appeltaartjes met slagroom

Ingrediënten voor 16 taartjes:

  • 240 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 290 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2-3 handappels, Elstar of Jonagold
  • 500 ml room + 60 gram suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Klop de boter en suiker in ongeveer 5 minuten romig en lichtgeel.
  3. Blijf kloppen en voeg nu één voor één de eieren toe.
  4. Schep bloem, bakpoeder en zout bij het botermengsel en spatel alles rustig door.
  5. Doe het deeg in een kom en zet het een half uur in de koelkast.
  6. Laat de appels ongeschild maar verwijder wel met een appelboor het klokhuis en snijd ze in 16 plakken van ongeveer 1 cm dik.
  7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  8. Verdeel het deeg in 16 stukjes.
  9. Druk de deegbolletjes met je handpalm plat tot ze zo groot zijn als de appelplakken.
  10. Leg de deegplakjes op het bakpapier en leg op elk plakje een schijf appel.
  11. Bak de taartjes in 12 minuten gaar en goudbruin.
  12. Serveer ze met een schep vers geklopte, licht gezoete, slagroom.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken