Appeltaartjes met slagroom
Ingrediënten voor 16 taartjes:
- 240 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 290 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 2-3 handappels, Elstar of Jonagold
- 500 ml room + 60 gram suiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Klop de boter en suiker in ongeveer 5 minuten romig en lichtgeel.
- Blijf kloppen en voeg nu één voor één de eieren toe.
- Schep bloem, bakpoeder en zout bij het botermengsel en spatel alles rustig door.
- Doe het deeg in een kom en zet het een half uur in de koelkast.
- Laat de appels ongeschild maar verwijder wel met een appelboor het klokhuis en snijd ze in 16 plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel het deeg in 16 stukjes.
- Druk de deegbolletjes met je handpalm plat tot ze zo groot zijn als de appelplakken.
- Leg de deegplakjes op het bakpapier en leg op elk plakje een schijf appel.
- Bak de taartjes in 12 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer ze met een schep vers geklopte, licht gezoete, slagroom.