Arbeidsvitaminen – Sandwiches met citroen-humus en rauwkost
Ingrediënten:
- 250 g gare kikkererwten
- 1 teen knoflook, gepeld
- 75 g witte tahin
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- rasp van ½ citroen
- sap van 1 citroen
- peper en zout
- stevig volkoren brood
- rauwkost: ½ rode paprika, ½ courgette, 1 wortel, 2 lente-uitjes, handje peterselie
bereiding:
- Doe de kikkererwten, de knoflookteen, de tahin, een goeie snuf zout, 2/3 van de citroenrasp en het sap van 1 citroen in de keukenmachine. Voeg 4 eetlepels water toe en pureer.
- Gebruik een spatel om de wanden van de kom leeg te schrapen, voeg dit toe aan de kikkererwtenpuree en laat de machine nu ongeveer 10 minuten draaien, tot de humus glad en luchtig is.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Snij voor de rauwkost de paprika, courgette en wortel in kleine stukjes.
- Snij de lente-ui en dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
- Hussel alles voor de rauwkost door elkaar met een beetje peper en zout.
- Snijd 4 dikke boterhammen en besmeer rijkelijk met humus.
- Verdeel de rauwkost er overheen.
- Maak er sandwiches van, snij ze schuin door en verpak de sandwiches in papier of plasticfolie.