Arbeidsvitaminen – Crackers met paddenstoelen-paté, tuinkers, lente-ui en tomaat
Ingrediënten:
- 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- Klontje roomboter
- 2 el olijfolie
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- ¼ rode peper, fijn gesneden
- 100 gram roomkaas
- 1 lente-ui
- ½ bakje tuinkers
- Enkele kerstomaatjes
- Een stel van je favoriete crackers
Bereiding:
- Doe het eekhoorntjesbrood in een kommetje, giet er kokend water op tot ze net onder staan en laat minstens 5 minuten weken.
- Verhit de roomboter en olijfolie in een koekenpan en bak de champignons met de knoflook en het rode pepertje ongeveer 5 minuten.
- Knijp het eekhoorntjesbrood uit en snij het fijn.
- Bak het eekhoorntjesbrood even mee met de champignons.
- Voeg de helft van het weekwater toe en laat het vocht helemaal inkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen in een kom.
- Pureer de paddenstoelen in de keukenmachine en roer er met een spatel de roomkaas en het lente-uitje door.
- Proef of er nog wat meer peper of zout door moet.
- Schep de paté in een afsluitbaar bewaarbakje.
- Snij de lente-ui in dunne plakjes, knip de tuinkers af en strooi beide over de paté.
- Vul je lunchdoos met het bakje paté, de tomaatjes en de crackers.