• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

18 juni 2017 Lisette Bossert

Arbeidsvitaminen – Crackers met paddenstoelen-paté, tuinkers, lente-ui en tomaat

crackers met paddenstoelen-paté, tuinkers en tomaat

Ingrediënten:

  • 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • Klontje roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • ¼ rode peper, fijn gesneden
  • 100 gram roomkaas
  • 1 lente-ui
  • ½ bakje tuinkers
  • Enkele kerstomaatjes
  • Een stel van je favoriete crackers

Bereiding:

  1. Doe het eekhoorntjesbrood in een kommetje, giet er kokend water op tot ze net onder staan en laat minstens 5 minuten weken.
  2. Verhit de roomboter en olijfolie in een koekenpan en bak de champignons met de knoflook en het rode pepertje ongeveer 5 minuten.
  3. Knijp het eekhoorntjesbrood uit en snij het fijn.
  4. Bak het eekhoorntjesbrood even mee met de champignons.
  5. Voeg de helft van het weekwater toe en laat het vocht helemaal inkoken.
  6. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen in een kom.
  7. Pureer de paddenstoelen in de keukenmachine en roer er met een spatel de roomkaas en het lente-uitje door.
  8. Proef of er nog wat meer peper of zout door moet.
  9. Schep de paté in een afsluitbaar bewaarbakje.
  10. Snij de lente-ui in dunne plakjes, knip de tuinkers af en strooi beide over de paté.
  11. Vul je lunchdoos met het bakje paté, de tomaatjes en de crackers.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken