• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

18 juni 2017 Lisette Bossert

Arbeidsvitaminen – Wortel-paprikasalade met linzen en pompoenpitten

wortel-paprika-sla met linzen en pompoenpitten

Ingrediënten voor 2 lunches:

  • ½ kg wortel (waspeen)
  • ½ groene paprika
  • 4 el pompoenpitten
  • 75 gram groene of bruine linzen

Dressing

  • 5 dl zonnebloemolie
  • 5 dl olijfolie
  • 1 dl appelazijn
  • 5 dl appeldiksap
  • Bosje peterselie
  • 3 gedroogde tomaten op olie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de linzen in ruim water, met de deksel op de pan, in 15-20 minuten beetgaar.
  2. Rooster de pompoenpitten enkele minuten in een droge koekenpan tot ze goudgeel zijn, schep ze op een bord en laat ze afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer tot een egale dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schil de wortels en rasp ze grof.
  5. Snij de paprika in kleine blokjes.
  6. Meng de wortel met de paprika en voeg zoveel dressing toe als je lekker vind.
  7. De rest van de dressing kun je in een afgesloten fles of pot in de koelkast bewaren.
  8. Schep de linzen in een luchbox of een weckpot, schep daar de salade bovenop en bestrooi met de pompoenpitten.

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken