aubergine en courgette van de grill op pitabrood met kruidenyoghurt en linzen-bataat-ruccola
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram courgette, in plakken van 1.5 cm
- 400 gram aubergine, in plakken van 1.5 cm
- Olijfolie
- 150 gram groene linzen
- 2 stuks pitabrood
- Kruidenyoghurt: 2 dl Griekse yoghurt, 2 teen geperste knoflook, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 1 el fijngehakte verse dille, 1 el fijngehakte verse munt, peper en zout naar smaak
- (gerookt) paprikapoeder
- 300 gram zoete bataat, geschild en in kleine blokjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 5 repen citroenschil
- 2 tenen knoflook, ongepeld
- Handvol ruccola
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Leg vel bakpapier op een ovenplaat.
- Bestrijk beide kanten van de plakken aubergine met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg ze in een enkele laag op het bakpapier.
- Neem een stuk bakpapier van 50 cm lang. Leg daarop de bataatblokjes en ongepelde knoflook.
- Bestrooi de bataat met peper en zout, tijm, citroenschil en 1 el olijfolie erbij, hussel goed door.
- Vouw het papier aan twee kanten over de berg bataatblokjes. Vouw ook de andere twee kanten naar elkaar toe. Draai het pakje om en leg het bij de aubergine in de oven.
- Schuif gedurende 25 minuten in de oven.
- Haal na 25 minuten de aubergine uit de oven. Vouw het pakketje van de bataat open (haal de knoflooktenen eruit, die gebruik je straks voor de linzen) en spreid de bataat in een enkele laag over het papier uit. Laat de bataat nog 10 minuten roosteren in de oven.
- Kook de linzen in 15 minuten beetgaar.
- Prak de knoflooktenen (uit het bataatpakketje) en meng die met 1 el olijfolie en wat peper en zout door de linzen.
- Meng alle ingrediënten voor de kruidenyoghurt en zet koud weg.
- Bestrijk de courgetteplakken licht met olijfolie. Bak ze in een grillpan en leg ze op het brood en bestrooi ze met peper en zout.
Serveren:
- Leg de ruccola op een bord en schep daar de linzen en bataatblokjes op.
- Rooster het brood in een broodrooster, scheur in stukken en leg op een ander bord.
- Verdeel de aubergine-plakken en courgetteplakken over het brood.
- Lepel de kruidenyoghurt over de groenten en bestrooi met wat peper en (gerookt) paprikapoeder.
Eet smakelijk!