Bataat en wortelpeterselie in romige kerriesaus met gember en basilicum
Serveer dit heerlijk romige gerecht van bataat en wortelpeterselie met basmatirijst en spitskool (in dunne repen snijden, 1 minuut blancheren in kokend water, koud spoelen, uit laten lekken in een vergiet, snel roerbakken in wat olijfolie met knoflook en citroenschil) en eventueel wat zacht gebakken witvis.
Ingrediënten voor vier:
- 100 gram ui, in blokjes
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gram zoete bataat, in blokjes van 3 cm
- 200 gram wortelpeterselie, in blokjes van 3 cm
- 2 tl geraspte verse gember
- 2 tl kerriepoeder
- 2 dl room
- bosje basilicum, het blad
- Peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur aan maar niet bruin. Voeg bataat en wortelpeterselie toe en roer goed om. Voeg kerrie en gember toe en bak ze op middelhoog vuur even aan.
Voeg de room toe en wat peper en zout. Leg een vel bakpapier over de pan en daarop de deksel, zo sluit je de inhoud goed af en verdamp het vocht niet zo snel. Breng het gerecht aan de kook en zet het vuur dan zacht.
Gaar de groenten in 15 minuten, roer tussendoor een keer door. Wordt het gerecht te droog voeg dan een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout en garneer met basilicum.