• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

18 december 2018 Lisette Bossert

Bataat-paprikasoep met dille

Ingrediënten voor 15 personen:

  • 1 kg zoete aardappel (=bataat)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1/2 el sambal badjak
  • 5 blokjes groentebouillon
  • 2 liter water
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • vers gemalen peper en zout
  • bosje verse dille

Bereiding

  1. Schil de bataten en snij ze in blokjes.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in blokjes.
  3. Schil de ui en knoflook en snij ze klein.
  4. Verhit 3 el olie in een soeppan. Bak de ui en knoflook rustig aan tot ze glazig zijn en zoet gaan ruiken.
  5. Voeg de bataat, paprika, het water, de sambal, de bouillonblokjes en Provençaalse kruiden toe aan de gebakken ui.
  6. Breng aan de kook. Als de soep kookt kun je het vuur laag zetten. Laat de groente in een minuut of 20 gaar en zacht worden.
  7. Pureer de soep met een staafmixer en proef of er nog peper of zout bij moet.
  8. Snij het dilleblad fijn en garneer de soep met een toefje dille.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken