Bataat-paprikasoep met dille
Ingrediënten voor 15 personen:
- 1 kg zoete aardappel (=bataat)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- scheut olijfolie
- 1/2 el sambal badjak
- 5 blokjes groentebouillon
- 2 liter water
- 1 tl Provençaalse kruiden
- vers gemalen peper en zout
- bosje verse dille
Bereiding
- Schil de bataten en snij ze in blokjes.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in blokjes.
- Schil de ui en knoflook en snij ze klein.
- Verhit 3 el olie in een soeppan. Bak de ui en knoflook rustig aan tot ze glazig zijn en zoet gaan ruiken.
- Voeg de bataat, paprika, het water, de sambal, de bouillonblokjes en Provençaalse kruiden toe aan de gebakken ui.
- Breng aan de kook. Als de soep kookt kun je het vuur laag zetten. Laat de groente in een minuut of 20 gaar en zacht worden.
- Pureer de soep met een staafmixer en proef of er nog peper of zout bij moet.
- Snij het dilleblad fijn en garneer de soep met een toefje dille.