• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

9 december 2018 Lisette Bossert

Bietensla met appel en bosui

Ingrediënten voor 8-10 personen:

  • 600 gram gekookte bietjes
  • 350 gram fris zoete handappel, zoals Elstar
  • 3 bosuitjes
  • dressing: 2 el olijfolie, 1 el zonnebloemolie, 2 el (appel)azijn, 1 el appeldiksap, 1/2 tl fijne mosterd, peper en zout

Bereiding:

  1. Laat de bietjes uitlekken en snij ze in blokjes van 0.5 cm.
  2. Je hoeft de appels niet te schillen, snij ze net als de bieten in blokjes.
  3. Snij de bosui in dunne plakjes.
  4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix dit met de staafmixer tot een mooie dressing.
  5. Meng bovenstaande in een kom en serveer als bijgerecht.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok