• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

9 december 2018 Lisette Bossert

Bietensla met appel en bosui

Ingrediënten voor 8-10 personen:

  • 600 gram gekookte bietjes
  • 350 gram fris zoete handappel, zoals Elstar
  • 3 bosuitjes
  • dressing: 2 el olijfolie, 1 el zonnebloemolie, 2 el (appel)azijn, 1 el appeldiksap, 1/2 tl fijne mosterd, peper en zout

Bereiding:

  1. Laat de bietjes uitlekken en snij ze in blokjes van 0.5 cm.
  2. Je hoeft de appels niet te schillen, snij ze net als de bieten in blokjes.
  3. Snij de bosui in dunne plakjes.
  4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix dit met de staafmixer tot een mooie dressing.
  5. Meng bovenstaande in een kom en serveer als bijgerecht.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken