• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

30 augustus 2014 Lisette Bossert

Bladerdeegtaart met vanilleroom en appelcompôte

Ingrediënten voor vier:

  • 6 blad bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el rietsuiker
  • 2 dl room
  • ½ dl agavesiroop
  • Mespunt vanillepoeder
  • 2 blad gelatine
  • 500 gram goudrenet
  • Rasp van ½ citroen

bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  3. Leg vier plakjes bladerdeeg op elkaar en rol er met de deegroller een vierkante plak van 24×24 cm van, dit is voor de bodem van de taart.
  4. Voor de opstaande zijkant van de taart snij je de overige twee deegplakjes elk in zes repen.
  5. Bestrijk de  buitenrand van de bladerdeegbodem met water en beleg die met de repen bladerdeeg.
  6. Bestrijk die ook weer met water en leg er dan nog een laag deeg op, zo krijg je straks een mooie opstaande rand.
  7. Roer de eidooier los met een klein scheutje water en bestrijk daar de rand van de taartbodem mee.
  8. Bestrooi de met eigeel bestreken rand met rietsuiker.
  9. Prik met behulp van de vork enorm veel gaatjes in de bodem, zo blijft hij tijdens het bakken mooi plat.
  10. Schuif de bodem in de oven en bak hem in een half uur bruin en krokant.
  11. Leg de gelatine 5 minuten in een schaal met koud water.
  12. Verwarm de room met agavesiroop en vanillepoeder tot het kookpunt. Zet het vuur uit.
  13. Laat de gelatine uitlekken en voeg hem toe aan de hete room.
  14. Roer goed tot de gelatine helemaal opgelost is.
  15. Giet de room in de taartbodem en zet koud weg op af te koelen en de vanilleroom op te laten stijven.
  16. Schil de appels en snijd ze in blokjes, voeg de citroenrasp toe en een scheut water.
  17. Kook de appel zacht en gaar.
  18. Roer er met de garde een mooie puree van en laat afkoelen.
  19. Snijd de taart in vierkante stukken en schep er met een lepel een mooie bol appel-compôte op.

Dit is het nagerecht van het “BioBudget menu voor een prikkie”.

Lees hier het blogbericht over dit menu.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken