• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

30 augustus 2014 Lisette Bossert

Bloemkool van de grill met bloemkool-walnoot-salade

Ingrediënten voor vier:

  • 400 gram bloemkool
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 el fijngehakte dille
  • walnoot-olie
  • Milde olijfolie
  • Peper en zeezout

Bereiding:

  1. Snijd de bloemkool in vier kwarten. Snijd met een scherp mes dunne plakken bloemkool van ongeveer ½ cm dik. Als je zo’n 300 gram aan plakken bloemkool heb dan heb je genoeg. De afsnijdsels kun je bewaren, die gebruiken we straks voor de salade.
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur.
  3. Bestrijk de bloemkoolplakken met olijfolie. Grill tot ze aan beide kanten bruine grillstrepen hebben. Ga door tot alle plakken bloemkool gegrild zijn.
  4. Bestrooi de gegrilde bloemkool met wat zout en peper en laat ze dan afkoelen.
  5. Kook de rest van de bloemkool beetgaar in kokend water. Spoel koud af en laat uitlekken in een vergiet.
  6. Rooster de walnoten enkele minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak de noten fijn.
  7. Snipper de ui en knoflook fijn en bak hem op laag vuur in wat olie tot hij zacht en geurig is.
  8. Rasp de schil van een halve citroen.
  9. Snij de afgekoelde (gekookte) bloemkool fijn en meng deze met de gebakken ui en knoflook, peterselie, dille, walnoten, citroenrasp, 2 el walnoot-olie en 1 el citroensap.
  10. Breng de sla op smaak met peper en zout.
  11. Leg de gegrilde plakken bloemkool in een bloem op het bord en leg in het midden een flinke schep bloemkool-salade, gebruik hierbij een ijsbolletjestang, een garneer-ring of gewoon een grote lepel.

Dit is het voorgerecht van het “BioBudget menu voor een prikkie”.

Lees hier het blogbericht over dit menu.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken