Blote-billen-in-het-gras-stamppot met verse worst en piccalilly
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram kruimige aardappelen
- 1 laurierblad
- ½ groentebouillonblokje
- 300 gram verse snijbonen
- 125 gram witte bonen (uitlek-gewicht)
- 1 kleine ui
- 1 el roomboter
- Scheutje melk
- 2 tl mosterd
- (Kruiden)zout en vers gemalen peper
- 2 saucijzen
- Klont boter en een scheut olijfolie
- piccalilly
Bereiding:
- Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze in een grote pan met water. Voeg laurier en bouillon toe.
- Breng het water aan de kook, leg een deksel op de pan en kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
- Snij in tussentijd de snijbonen in dunne reepjes.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de snijbonen in 15 minuten gaar. Giet ze af en zet ze even opzij.
- Pel en snipper de ui. Bak deze glazig in de boter.
- Bak in tussentijd de saucijzen bruin en gaar in wat boter met olijfolie.
- Giet het kookvocht van de aardappelen af en verwijder het laurierblad.
- Schep de gebakken ui, de helft van de witte bonen en de mosterd toe aan de aardappelen en stamp hier een smeuïge stamppot van en voeg daarbij zoveel melk toe als nodig is.
- Roer de snijbonen en de resterende witte bonen door de stamppot en voeg een paar halen van de pepermolen toe en proef of er nog wat zout bij moet.
- Giet een scheutje water bij het braadvocht van de saucijzen en roer alle aanbaksel los voor een lekkere jus.
- Warm de stamppot nog even goed door en serveer met de saucijsjes en piccalilly.