• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

8 januari 2020 Lisette Bossert

Boerenkoolsoep met krokant gebakken rookworst, aardappel en rode ui

Ingrediënten voor 10 personen: 

  • 150 gram ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram iets kruimige aardappel
  • 300 gram voorgesneden boerenkool
  • 1 citroen
  • 1 el tijm
  • 2 liter water
  • 4 groentebouillonblokken

Voor de garnering:

  • 200 gram rookworst in blokjes van ½ cm
  • 200 gram aardappel, geschild en in blokjes van ½ cm
  • 150 gram rode ui in blokjes van ½ cm
  • vers gemalen peper
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een pan en smoor de ui en knoflook glazig.
  2. Voeg de aardappel, boerenkool, citroenrasp, tijm, water en bouillonblok toe.
  3. Breng het water aan de kook en kook de groente in 15 minuten gaar.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.

Voor de garnering:

  1. Doe de aardappelblokjes in een zeef en houd ze onder de stromende kraan, schep de blokjes op een schone theedoek en droog ze goed.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de rookworstblokjes krokant en bruin. Schep de worst uit de pan.
  3. Bak nu de aardappelblokjes goudbruin in dezelfde pan. Voeg tegen de tijd dat de aardappel bijna klaar is de rode ui-blokjes toe. Roer even goed door.
  4. Voeg, als de ui glazig gebakken is, de worst weer toe en meng goed.
  5. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  6. Schep de soep in mooie diepe borden. Schep in het midden een flinke lepel van de garnering. Een lust voor het oog én voor de smaakpapillen!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken