Bonbon van banaan en chocolade
Ingrediënten voor 20 bonbons:
- 5 bananen
- 50 gram pure chocolade, fijn gehakt
- 50 gram melk chocolade, fijn gehakt
- 1 tl roomboter
- regenboog-decoratiestrooisel
Bereiding:
- Doe de chocolade en roomboter in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
- Als alle chocolade gesmolten is roer hem dan goed door tot je een mooie egale chocoladesaus hebt.
- Pel de bananen en snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm dik.
- Neem een groot bord en leg daarop een vel bakpapier.
- Zet de banaan-stukken naast elkaar op het bord en laat tussen de onderlinge stukken een beetje ruimte vrij.
- Schenk de gesmolten chocolade over de banaan-stukken, hoeft niet netjes mag beste een beetje grillig.
- Bestrooi de banaan-bonbons met regenboog-strooisel of andere taartdecoratie.
- Zet het bord in de koelkast tot de chocolade stevig is.
- Breek de banaan-bonbons los van elkaar, zet ze op een mooi bord of schaaltje en serveer ze bij een kopje koffie of thee.