• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

3 augustus 2020 Lisette Bossert

bramentaart met amandelroom

Ingrediënten:

het deeg:

  • 200 gram bloembramentaart met amandelroom
  • 100 gram koude roomboter
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • snuf zout

de amandelroom:

  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • rasp van de schil van een halve citroen
  • 80 gram zachte boter

de garnering:

  • 400 gram verse bramen
  • 2 tl maizena

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak eerst het deeg:

  1. Doe de bloem in een kom en schaaf daar, met een kaasschaaf, de boter in plakjes bij.
  2. Voeg de suiker, het ei en het zout toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  3. Vorm het deeg tot een bol en verpak het in een stuk plasticfolie en leg het minimaal één uur in de koelkast.

Dan de rest: 

  1. Meng alle ingrediënten voor de amandelroom in de kom goed door elkaar.
  2. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en leg een vel bakpapier in op de bodem.
  3. Neem het deeg, snij het in dunne plakken en bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de vorm. Vorm het deeg met je duimen zodat de vorm helemaal bedekt is.
  4. Verdeel de amandelroom over het deeg en strijk het met de bolle kant van een lepel glad.
  5. Meng de maizena met de bramen en schep deze op de amandelroom.
  6. Steekt er wat deeg boven de bramen uit, snij dit voorzichtig los van de vorm en vouw het lichtjes over de bramen heen.
  7. Bak de taart in 35 minuten gaar. Laat hem afkoelen tot lauw en ……

geniet ervan!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken