Bramentaart met amandelroom
Ingrediënten:
het deeg:
- 200 gram bloem
- 100 gram koude roomboter
- 75 gram basterdsuiker
- 1 ei
- snuf zout
de amandelroom:
- 100 gram amandelmeel
- 30 gram bloem
- 100 gram suiker
- snuf zout
- 2 eieren
- rasp van de schil van een halve citroen
- 80 gram zachte boter
de garnering:
- 400 gram verse (liefst wilde) bramen
- 2 tl maïzena
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak eerst het deeg:
- Doe de bloem in een kom en schaaf daar, met een kaasschaaf, de boter in plakjes bij.
- Voeg de suiker, het ei en het zout toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Vorm het deeg tot een bol en verpak het in een stuk plasticfolie en leg het minimaal één uur in de koelkast.
Dan de rest:
- Meng alle ingrediënten voor de amandelroom in de kom goed door elkaar.
- Vet een springvorm van 24 cm in met boter en leg een vel bakpapier in op de bodem.
- Neem het deeg, snij het in dunne plakken en bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de vorm. Vorm het deeg met je duimen zodat de vorm helemaal bedekt is.
- Verdeel de amandelroom over het deeg en strijk het met de bolle kant van een lepel glad.
- Meng de maïzena met de bramen en schep deze op de amandelroom.
- Vouw de deegranden naar binnen, over de bramenvulling.
- Bak de taart in 35 minuten gaar.