Chinese kool-wraps met gemarineerde koolraap, venkel en appel met romige kerriedip
Ingrediënten:
- 100 gram koolraap, geschild en staafjes van ½ cm dik
- 100 gram venkel, in staafjes van ½ cm dik
- 50 gram elstar appel, ongeschild en in staafjes van ½ cm dik
- 1 el citroensap
- 4 bladen van de Chinese kool
- 1 mandarijn
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- ½ el gembersiroop
- ½ tl kerriepoeder
Bereiding voor 8 wraps:
- Breng ruim water aan de kook.
- Blancheer de koolraap 3 minuten en spoel koud.
- Blancheer de venkel 3 minuten en spoel koud.
- Hussel het citroensap door de appelstaafjes.
- Marineer de koolraap in het sap en rasp van de mandarijn, de olijfolie en peper en zout. Laat 30 minuten staan.
- Snij in tussen het witte, stevige deel van de Chinese koolbladen af, dat is ongeveer de onderste helft van het blad. Je gebruikt ze niet meer in dit recept (bewaar het echter wel want het laat zich heerlijk roerbakken met wat verse knoflook en rode peper) .
- Neem de bovenkant van de bladeren en snij deze in de lengte in tweeën en verwijder de harde witte nerf.
- Je houdt nu 8 stukken blad over van ongeveer 8×12 cm.
- Blancheer de kool 30 tellen in het kokend water en spoel ze koud. Dep ze droog met een theedoek.
- Leg alle 8 de stukken koolblad op een plank.
- Verdeel de reepjes uitgelekte koolraap, venkel en appel over de 8 stukken blad en rol ze tot een rolletje.
- Meng voor de dip de mayonaise, crème fraîche, gembersiroop en kerrie door elkaar. Breng op smaak met zout en een flinke snuf peper.
Serveer de wraps als amuse met een goed glas witte wijn.