• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

2 oktober 2014 Lisette Bossert

Chinese kool-wraps met gemarineerde koolraap, venkel en appel met romige kerriedip

Ingrediënten:

  • 100 gram koolraap, geschild en staafjes van ½ cm dik Chinese kool-wraps met gemarineerde koolraap, venkel en appel met romige kerriedip
  • 100 gram venkel, in staafjes van ½ cm dik
  • 50 gram elstar appel, ongeschild en in staafjes van ½ cm dik
  • 1 el citroensap
  • 4 bladen van de Chinese kool
  • 1 mandarijn
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • ½ el gembersiroop
  • ½ tl kerriepoeder

Bereiding voor 8 wraps:

  1. Breng ruim water aan de kook.
  2. Blancheer de koolraap 3 minuten en spoel koud.
  3. Blancheer de venkel 3 minuten en spoel koud.
  4. Hussel het citroensap door de appelstaafjes.
  5. Marineer de koolraap in het sap en rasp van de mandarijn, de olijfolie en peper en zout. Laat 30 minuten staan.
  6. Snij in tussen het witte, stevige deel van de Chinese koolbladen af, dat is ongeveer de onderste helft van het blad.  Je gebruikt ze niet meer in dit recept (bewaar het echter wel want het laat zich heerlijk roerbakken met wat verse knoflook en rode peper) .
  7. Neem de bovenkant van de bladeren en snij deze in de lengte in tweeën en verwijder de harde witte nerf.
  8. Je houdt nu 8 stukken blad over van ongeveer 8×12 cm.
  9. Blancheer de kool 30 tellen in het kokend water en spoel ze koud. Dep ze droog met een theedoek.
  10. Leg alle 8 de stukken koolblad op een plank.
  11. Verdeel de reepjes uitgelekte koolraap, venkel en appel over de 8 stukken blad en rol ze tot een rolletje.
  12. Meng voor de dip de mayonaise, crème fraîche, gembersiroop en kerrie door elkaar. Breng op smaak met zout en een flinke snuf peper.

Serveer de wraps als amuse met een goed glas witte wijn.

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok