• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

17 juni 2018 Lisette Bossert

Compote van kruisbessen en aardbeien

ingrediënten:

  • 400 gram rode kruisbessen (of aalbessen)
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 1 dl water

Kruisbessen bevatten van nature veel pectine (bindmiddel), daardoor wordt de compote tijdens het afkoelen lobbig.

bereiding:

  1. Verwijder de kroontjes en steeltjes van de kruisbessen.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de grote exemplaren in stukken.
  3. Doe de vruchten in een pan, zet deze op het vuur en voeg water en suiker toe.
  4. Breng aan de kook en laat in 15 minuten tot een compote koken.
  5. Schenk de compote in een schaal, laat hem afkoelen tot hij lauw is en zet de schaal daarna in de koelkast.
  6. Serveer deze compote met vanillevla of met wat honing gezoete skyr (goed voor de eiwitten)

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.