Courgette gevuld met romige regenboogsnijbiet en blauwe kaas
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 courgettes van ongeveer 20 cm lang
- 150 gram snijbiet (regenboog is ‘t mooist maar het mag natuurlijk ook met een andere soort snijbiet)
- 40 gram crème fraîche
- 40 gram belegen schapenkaas
- 60 gram Bastiaansen blauwe koekaas
- 2 el grof gehakte basilicum
- Peper en zout
Bereiding:
- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Snijd per courgette over de lengte ongeveer 1/3 van de courgette af.
- De resterende 2/3 hol je uit.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Laat de uitgeholde courgette-delen voorzichtig in het kokende water glijden en kook ze in 5 minuten beetgaar.
- Haal ze met een tang uit het hete water en spoel onder de koude kraan de hitte eraf.
- Leg de courgettes met de opengesneden kant naar beneden in een vergiet.
- Breng het water weer aan de kook.
- Was de snijbiet en kook deze in 5 minuten gaar.
- Stort de snijbiet in een vergiet en spoel hem tot lauwwarm. Knijp het vocht eruit en hak hem fijn.
- Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes, rasp de schapenkaas en meng deze met de crème fraîche, de snijbiet en peper en zout naar smaak.
- Strooi iets peper en zout in de patisson.
- Schep de vulling erin, zet de gevulde courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat. Bak hem in 20 minuten gaar.
Serveer dit gerecht met rijst, groene linzen en zacht gebakken rode ui, maar een gebakken lamskoteletje doet het er ook prima bij.