Drie-in-de-pan
Ingrediënten:
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- mespunt zout
- 3 dl melk
- 100 g rozijnen
- 1 ei
- boter
- zonnebloemolie
- poedersuiker
- keukenstroop
bereiding:
- Meng bakmeel met en snuf zout in een beslagkom en maak een kuiltje in het midden
- Giet hierin 2 dl melk en roer vanuit het midden met een garde tot een glad beslag
- Voeg al roerend de rest van de melk toe
- Voeg het ei toe en roer met een garde tot je een glad, stevig beslag hebt.
- Schep de rozijnen door het beslag.
- Zet de koekenpan op het vuur en verhit een klontje boter een een klein scheutje olie.
- Voeg vervolgens drie eetlepels beslag toe en laat de ‘drie-in-de-pan’ rustig gaar en goudbruin worden
- Als er belletjes verschijnen, omdraaien en laat aan de andere kant bruin bakken.
- Serveer de drie-in-de-pannekoekjes met keukenstroop of poedersuiker.