Echte chocolademousse
Echte chocolademousse bestaat uit slechts twee ingrediënten; couverture-chocolade en eieren. De slagroom kan er later bovenop.
Ingrediënten voor vier:
-
110 gram pure couverture;
-
4 eieren;
-
150 ml slagroom;
-
suiker naar smaak.
Bereiding:
- Neem een pan met een passende glazen of roestvrijstalen kom, de kom moet iets groter zijn dan de pan zodat hij als het ware in de pan hangt. Vul de pan met een paar centimeter water, zorg er voor dat het water de kom niet raakt. Breek de couverture in stukjes en doe die in de kom. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de couverture smelten.
- Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eigelen los.
- Voeg de gesmolten couverture toe aan de eigelen en roer goed door.
- Voeg de eiwitten toe en spatel voorzichtig tot een luchtige massa.
- Schep de mousse in glazen of kommetjes en laat gedurende 3 uur opstijven in de koelkast.
- Klop vlak voor het serveren de slagroom met wat suiker naar smaak stijf en schep een flinke lepel op de chocolademousse.
Eet smakelijk!
Dit recept is onderdeel van de blog “Chocolade” die ik schreef voor het Brabants Dagblad.