• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

6 juni 2014 Lisette Bossert

Frittate met courgette en oude kaas en een zoetzuur van prei

De meeste mensen denken bij ‘prei’ nou niet zo snel aan zoetzuur. Gelukkig doet chef Lisette Bossert dat wel want deze zoetzuur van prei gaat geweldig bij haar frittate met courgette en oude kaas!

Dit is eén van de vele recepten die Bossert Kookwerken reeds bedacht voor de Vitatas (biologische groententas) van Udea.

Ingrediënten voor vier stuks:

  • 250 gram courgette
  • 1/3 afgestreken eetlepel zout
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el gehakte oregano
  • 50 gram oude kaas
  • 4 eieren
  • 50 gram crème fraîche
  • 200 gram prei
  • ½ dl water
  • 1 dl azijn
  • 1 dl agavesiroop
  • 1 blad laurier
  • ½ el zout
  • Flinke snuf peper

Zoetzuur van prei

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de prei in dunne plakjes en spoel ze schoon. Breng water aan de kook en blancheer de prei 1 minuut. Laat goed uitlekken. Maak een zoetzure siroop van het water, azijn, agavesiroop, laurier, zout en peper, breng het aan de kook. Voeg de uitgelekte prei toe aan de siroop en laat afkoelen.

Courgette raspen & zouten

Rasp de courgette grof en doe hem in een zeef. Meng de courgette met het zout en roer goed door. Laat de courgette een half uur staan en spoel daarna af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken in de zeef. Schep dan de courgette in een theedoek en dep hem droog.

Fritatte bakken

Klop de eieren los in een kom, voeg de kruiden en crème fraîche toe. Hak de kaas in kleine blokjes en voeg toe. Schep de courgette erbij en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het frittate-mengsel over vier ingevette ovenschaaltjes of taartvormpjes en bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.