Frittate met halfgedroogde tomaatjes, mais en geitenkaas.
Het favoriete gerecht tijdens de inspiratieworkshop voor de koks van FPC Veldzicht in Balkbrug.
Ingrediënten:
8 eieren, los geklopt
2 dl crème fraîche
150 gram stevige verse geitenkaas, in stukjes gebroken
1/2 bos bladpeterselie, fijn gehakt
300 gram mais (vers of uit de diepvries)
200 gram rode ui, fijn gesnipperd
Scheutje olijfolie
400 gram kerstomaatjes
3 teen knoflook
1/2 tl venkelzaad
1/2 citroen
30 ml olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Begin met de half gedroogde tomaatjes.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Snij de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat. Hak de knoflook fijn, vijzel het venkelzaad fijn en rasp de schil van de citroen. Strooi alles over de tomaatjes met de olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Hussel goed door elkaar. Leg de tomaten helften met de snijkant naar boven. Schuif de plaat in de oven en laat de tomaten in 2.5 uur drogen. Ze zijn nu klaar voor gebruik.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden. Vet een springvorm in met olie en bedek de bodem met bakpapier. Klop de eieren los. Blancheer (garen in kokend water) de mais in 5 minuten gaar. Smoor de rode ui, zonder te kleuren, gaar in wat olijfolie. Meng ei met crème fraîche en voeg de mais, rode ui, peterselie en gedroogde tomaatjes toe. Vermeng de ingrediënten voorzichtig met een spatel. Giet eimengsel in de springvorm en verdeel de stukjes geitenkaas. Bak de frittate in 30 minuten gaar en bruin.
Eet smakelijk!