• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

18 juni 2017 Lisette Bossert

Arbeidsvitaminen – Frittate met paprika, aubergine en feta

frittate met paprika, aubergine en feta

Ingrediënten voor 1 koekenpan = 8 stukken:

  • 3 paprika’s rood / geel / oranje
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • 100 gram uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eieren
  • 1.5 dl melk
  • 1 tl tijmblad
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 75 gram feta, in blokjes
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • Peper en zout

bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de paprika’s doormidden en vervolgens in repen van ongeveer 1.5 cm breed.
  3. Verwijder de kroon van de aubergine, snij hem in de lengte in kwarten en snij deze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm.
  4. Doe de paprika en aubergine in een kom, besprenkel met olijfolie, peper en zout en hussel de boel goed om.
  5. Leg bakpapier op een bakplaat en schep daar de paprika en aubergine in een enkele laag op, rooster ze in 15-20 minuten gaar.
  6. Pel ui en knoflook en snipper ze, bak glazig in wat olijfolie.
  7. Kieper de gare paprika en aubergine en het bakvocht in een grote kom.
  8. Neem een tweede kom, breek daar de eieren in, voeg de melk, tijm en paprikapoeder aan. Klop tot een gladde massa. Voeg peper en zout toe.
  9. Voeg de gebakken ui toe, de feta en de geroosterde groenten.
  10. Zet een koekenpan (die ook de oven in kan) op het vuur en voeg een scheut olie toe.
  11. Giet de ei-massa in de pan en zet het vuur laag.
  12. Bak tot de onderkant lichtbruin is en de randen beginnen te stollen.
  13. Zet de frittate met pan en al in de oven en bak hem in 15-20 minuten helemaal gaar.
  14. Snij de randen even los van de pan.
  15. Stort de frittate op een snijplank of groot bord en laat hem afkoelen.
  16. Snij de frittate in stukken en verpak ze in papier of plastic folie.

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken