Arbeidsvitaminen – Frittate met paprika, aubergine en feta
Ingrediënten voor 1 koekenpan = 8 stukken:
- 3 paprika’s rood / geel / oranje
- 1 aubergine
- Olijfolie
- 100 gram uien
- 3 teentjes knoflook
- 6 eieren
- 1.5 dl melk
- 1 tl tijmblad
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 75 gram feta, in blokjes
- 75 gram geraspte belegen kaas
- Peper en zout
bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de paprika’s doormidden en vervolgens in repen van ongeveer 1.5 cm breed.
- Verwijder de kroon van de aubergine, snij hem in de lengte in kwarten en snij deze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Doe de paprika en aubergine in een kom, besprenkel met olijfolie, peper en zout en hussel de boel goed om.
- Leg bakpapier op een bakplaat en schep daar de paprika en aubergine in een enkele laag op, rooster ze in 15-20 minuten gaar.
- Pel ui en knoflook en snipper ze, bak glazig in wat olijfolie.
- Kieper de gare paprika en aubergine en het bakvocht in een grote kom.
- Neem een tweede kom, breek daar de eieren in, voeg de melk, tijm en paprikapoeder aan. Klop tot een gladde massa. Voeg peper en zout toe.
- Voeg de gebakken ui toe, de feta en de geroosterde groenten.
- Zet een koekenpan (die ook de oven in kan) op het vuur en voeg een scheut olie toe.
- Giet de ei-massa in de pan en zet het vuur laag.
- Bak tot de onderkant lichtbruin is en de randen beginnen te stollen.
- Zet de frittate met pan en al in de oven en bak hem in 15-20 minuten helemaal gaar.
- Snij de randen even los van de pan.
- Stort de frittate op een snijplank of groot bord en laat hem afkoelen.
- Snij de frittate in stukken en verpak ze in papier of plastic folie.