• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

30 december 2017 Lisette Bossert

Fruitige ijsthee, voor warme dagen

Ingrediënten voor 2 liter (10 flinke glazen):

feestdrank alcoholvrij

  • 1 liter water
  • 1 bos verse munt of twee zakjes muntthee
  • 1 tak rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 citroen
  • 2 zakjes kamille thee
  • 2 zakjes groene thee
  • 50 gram suiker
  • 4 plakken komkommer
  • 8 aardbeien, doormidden gesneden
  • 1 liter mousserend water

Bereiding:

  1. Schil met een dunschiller de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Breng het water in een diepe pan aan de kook en zet vervolgens de hittebron uit.
  3. Doe de citroenschil, munt, rozemarijn, kamillethee, groene thee, komkommer en aardbeien bij het water.
  4. Voeg suiker en citroensap toe.
  5. Laat de drank afkoelen tot lauw en zet hem dan een paar uur in de koelkast.
  6. Zeef de drank en voeg het mousserend bronwater toe.

Serveer de ijsthee in een groot glas met daarin een prikker met een schijf citroen, takje munt en een aardbei of laat die prikker eruit en geef bij de ijsthee een schaaltje aardbeien.

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok