Garnalenkoekjes met tomatenjam
Begin met de tomatenjam, omdat de jam moet afkoelen heeft hij wat meer tijd nodig.
Ingrediënten voor een schaaltje tomatenjam:
- 150 gram tomaat
- 3 cm rode peper
- 2 el agavesiroop
- 3 el citroensap
- Snuf zout en flink wat vers gemalen peper
- 2 gram marmello (vruchtenpectine = natuurlijk geleermiddel)
Bereiding:
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in reepjes.
- Doe alle ingrediënten voor de tomatenjam (behalve de marmello) in een kleine pan.
- Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de tomaten in 10 minuten zacht en gaar koken.
- Voeg marmello toe en kook de jam nog 1 minuut.
- Giet de jam in een schaaltje en laat afkoelen.
- Roer nog eens goed door en proef even.
- Misschien vind je het lekker om er nog wat extra zout of citroensap bij te doen.
Ingrediënten voor 6 garnalenkoekjes:
- 125 gram garnalen
- 1 lente-ui
- 125 gram speltbloem
- 1 ei
- 1⁄2 tl zout
- 125 ml ijswater
- versgemalen peper
- olijfolie
Bereiding:
- Snij de garnalen in grove stukjes en de lente-ui in plakjes.
- Doe bloem, ei, zout, en ijswater in een mengkom. Draai boven de kom een paar keer aan de pepermolen roer tot een glad beslag.
- Voeg de garnalen en lente-ui toe en roer het beslag goed door.
- Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie.
- Schep met een juslepel 3 hoopjes beslag in de pan.
- Gebruik een vork om ze wat af te platten, tot ze een diameter van ongeveer 10 cm hebben.
- Bak ze aan elke kant 3 tot 4 minuten tot ze gaar en bruin zijn.
- Serveer de warme koekjes met de tomatenjam.
Het recept komt uit het boek ‘Toen was koken heel gewoon’, voor meer info over dit inspiratie-kookboek klik HIER.