• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

19 december 2018 Lisette Bossert

Gebakken appeltjes met romige hangop en een kletskop

Ingrediënten voor 10:

  • 1 liter volle yoghurtgebakken appel-hangop-kletskop
  • 250 ml room
  • mespunt vanillepoeder
  • 3 el honing of naar smaak
  • 1.2 kg Jonagold appels
  • 3 el roomboter
  • 1 dl sinaasappelsap + iets extra
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 10 kletskoppen

Bereiding:

  1. Maak een theedoek vochtig en leg hem in een vergiet.
  2. Schep de yoghurt in theedoek-vergiet en laat hem 4 uur tot 1 nacht uitlekken.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en laat het uitbruisen.
  5. Bak de appeltjes op hoog vuur in een minuut of 5 lichtbruin.
  6. Voeg de 3 el honing, kaneel en sinaasappelsap toe en zet het vuur laag.
  7. Laat de vloeistof rustig inkoken tot de appels helemaal gaar en zacht zijn.
  8. Roer regelmatig de appeltjes even door, is al het sap verdwenen voeg dan nog een scheutje toe.
  9. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de uitgelekte yoghurt, breng de romige hangop lekker op smaak met honing en de vanille.
  10. Verdeel de hangop over de schaaltjes of mooie glazen, schep de warme appeltjes erbij en steek er een kletskop tussen.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken