• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

28 maart 2015 Lisette Bossert

Gegrilde groenlof, pruimenchutney en gebakken schapenkaas

Voor- of lunchgerecht voor twee personen

Ingrediënten:

Chutney, je hebt twee keuzes:

Je maakt de chutney zelf: 250 gram Opal pruimen, ½ kleine rode ui, 3 teen knoflook, 4 cm rode peper, 2 el appelazijn, 1 el appeldiksap, peper en zout. Of je koopt (als er geen pruimen zijn)een goede pot in de winkel.

  • 2 struiken groenlof
  • Olijfolie
  • 100 gram schapenfeta
  • 1 ei
  • 2 volle el bloem
  • Paneermeel
  • Neutrale olijfolie

Bereiding:

Ontpit de pruimen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een kleine koekenpan. Bak op laag vuur de ui, knoflook en peper aan tot de ui glazig is. Voeg de pruimen toe en roer goed door. Voeg azijn en diksap toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur gaar koken. Laat de chutney afkoelen en breng op smaak met peper en zout.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de groenlofstruikjes in de lengte in vieren. Smeer alle kanten in met olijfolie. Grill de lof aan alle kanten zodat er mooie bruine grillstrepen ontstaan, de lof is dan beetgaar.

Snijd de kaas in dikke repen. Maak drie schaaltjes; één met het losgeklopte ei, één met de bloem, één met het paneermeel. Wentel de kaasrepen één voor één achtereenvolgens door de bloem – het ei- de paneermeel. Verhit een bodem neutrale olijfolie in een kleine koekenpan. Bak de gepaneerde kaasrepen aan alle kanten bruin en knapperig.

Serveer de gegrilde lof met de chutney en de gebakken kaas.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken