• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

2 december 2014 Lisette Bossert

Geroosterde wintergroenten met gepofte-knoflook-dip

Biobudget: “Bakken in bakpapierpakketjes is een van de favoriete methodes van chef Lisette Bossert. Dat is niet voor niets want het resultaat is altijd geweldig. En ook fijn: het is zelfs voor de grootste keukenkluns prima te doen. BioBudget is helemaal fan van Bossert’s methode!”.

Ingrediënten voor vier personen: 

  • 300 gram pompoen, ongeschild, zaden verwijderd
  • 300 gram pastinaak, schoon gewicht
  • 300 gram knolselderij, schoon gewicht
  • 600 gram aardappel, schoon gewicht
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1/2 sinaasappel
  • tak rozemarijn
  • 2 blad laurier
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 4 stukken bakpapier van 40×40 cm
  • 1 bol knoflook
  • 2 dl mayonaise
  • 2 dl Griekse yoghurt

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 gram. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1.5 cm dik. Snij de pastinaak in frieten van 1,5×1,5 cm dik. Snij de knolselderij in plakken van 2 cm dik en vervolgens in grove stukken. Snij de aardappelen in gelijke stukken. Leg de vellen bakpapier naast elkaar. Leg op ieder stuk papier in het midden één soort groente. Sprenkel over elk bergje groenten wat olijfolie, een snuf zout en peper. Snij een halve citroen in parten en leg die met de laurier bij de knolselderij. Snij de sinaasappel in parten en leg die met de rozemarijn bij de pastinaak. Verdeel de tijm over de pompoen. Hussel alle groenten even goed door.

Maak nu de pakketjes

Vouw het papier aan twee kanten over de berg groente. Vouw ook de andere twee kanten naar elkaar toe. Vouw het pakketje niet te strak op, de ruimte tussen de stukjes groente zorgt ervoor dat er stoom kan ontstaan . Draai het pakje om en leg het op een bakplaat. Doe hetzelfde met de andere drie groenten. Leg naast de pakketjes een ongepelde bol knoflook. Schuif de bakplaat gedurende 30 minuten de oven in. Haal hem er dan uit, de knoflook is gaar en gepoft en kun je van de plaat afhalen. Nu komt het lastigste deel, je moet de pakketjes omdraaien en openvouwen, doe dat heel voorzichtig, ze zijn bloedheet!! Knip of vouw het teveel aan papier weg of om, spreid de groenten uit tot een enkele laag en schuif de bakplaat nogmaals 15 minuten in de oven.

Tijd voor de gepofte-knoflook-dip 

Meng de yoghurt met de mayonaise. Druk de gare knoflookpulp uit de schil en prak hem fijn met een vork. Voeg de knoflook toe aan de yoghurt-mayonaise. Breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste een theelepel geraspte citroenschil toe. Roer goed door.

Leg de geroosterde groenten op een schaal en zet in het midden een schaaltje met de knoflook-dip.

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2022 · Bossert Kookwerken