Geroosterde herfstgroenten met gepofte-knoflook-dip

Ingrediënten voor vier personen:
- 300 gram pompoen, ongeschild, zaden verwijderd (smaakmaker gemalen korianderzaad)
- 300 gram pastinaak, schoon gewicht (smaakmaker verse rozemarijn, fijn gesnipperd)
- 300 gram knolselderij, schoon gewicht (smaakmaker sinaasappelrasp +1/2 sinaasappel in parten)
- 300 gram zoete aardappel, schoon gewicht (smaakmaker paprikapoeder en een mespunt chilipoeder)
- 300 gram aardappel, schoon gewicht (smaakmaker paprikapoeder en een mespunt chilipoeder)
- olijfolie
- peper en zout
- 1 bol knoflook
- 2 dl mayonaise
- 2 dl Griekse yoghurt
- citroen (rasp)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 gram.
- Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1.5 cm dik
- Snij de pastinaak in frieten van 1,5×1,5 cm dik
- Snij de knolselderij in plakken van 2 cm dik en vervolgens in stukken
- Snij de aardappelen en zoete aardappelen in gelijke stukken van ongeveer 2 cm dik.
- Bedek één grote, of twee kleinere, ovenplaat met een vel bakpapier.
- Neem een kom en doe één voor één de verschillende soorten groenten erin. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en de speciale smaakmaker. Hussel goed door.
- Leg de verschillende groenten los van elkaar op het bakpapier en spreid ze goed uit.
- Leg een hele bol knoflook tussen de groenten.
- Schuif de ovenplaat in de hete oven en rooster de groenten in 20-30 minuten gaar en licht knapperig.
De gepofte-knoflook-dip:
- Neem de gare en zachte knoflookbol van de ovenplaat. Snij het wortelstukje van de bol eraf en druk de gare knoflookpulp uit de schil en prak hem fijn met een vork.
- Doe de knoflook in een kom en schep de yoghurt en mayonaise erbij. Breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste een theelepel geraspte citroenschil toe. Roer goed door.
Leg de geroosterde groenten op een schaal en zet in het midden een schaaltje met de knoflook-dip.