Geroosterde paprika gevuld met kerstomaten en meer ….
Ingrediënten voor vier personen
- 2 grote rode paprika’s
- Olijfolie
- Peper en zout
- 100 gram schapenfeta
- 4 el kalamata olijven
- 1 teen knoflook
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 250 gram kerstomaten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de paprika’s in de lengte doormidden en laat daarbij het kroontje zitten.Verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
- Leg de paprika-helften met de open kant naar boven op een bakplaat.
- Giet er een scheutje olijfolie en wat peper en zout in.
- Rooster de paprika’s 15 minuten in de hete oven.
- Verkruimel de feta, hak de olijven grof en snij de knoflook in ultra dunne plakjes.
- Haal de plaat uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 170 graden.
- Verdeel feta, olijven, knoflook en tijm over de vier halve paprika’s.
- Verdeel de tomaatjes over de paprika’s en zet de plaat terug in de oven.
- Bak nog 20 minuten tot de tomaatjes gaar en zacht zijn.
Heerlijk als voor- of lunch gerecht met een stuk brood. Maar ook als onderdeel van een hoofdgerecht combineert ie prima met een grof gestampte aardappelpuree en een kruidige groene salade.