• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

15 september 2015 Lisette Bossert

Geroosterde paprika gevuld met kerstomaten en meer ….

Ingrediënten voor vier personen

  • 2 grote rode paprika’s
  • Olijfolie 
  • Peper en zout
  • 100 gram schapenfeta
  • 4 el kalamata olijven
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 250 gram kerstomaten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de paprika’s in de lengte doormidden en laat daarbij het kroontje zitten.Verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
  3. Leg de paprika-helften met de open kant naar boven op een bakplaat.
  4. Giet er een scheutje olijfolie en wat peper en zout in.
  5. Rooster de paprika’s 15 minuten in de hete oven.
  6. Verkruimel de feta, hak de olijven grof en snij de knoflook in ultra dunne plakjes.
  7. Haal de plaat uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 170 graden.
  8. Verdeel feta, olijven, knoflook en tijm over de vier halve paprika’s.
  9. Verdeel de tomaatjes over de paprika’s en zet de plaat terug in de oven.
  10. Bak nog 20 minuten tot de tomaatjes gaar en zacht zijn.

Heerlijk als voor- of lunch gerecht met een stuk brood. Maar ook als onderdeel van een hoofdgerecht combineert ie prima met een grof gestampte aardappelpuree en een kruidige groene salade.

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken