• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

10 december 2022 Lisette Bossert

Gevulde appeltjes uit de oven met speculaas en griesmeel

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 8 kleine appeltjesappels uit de oven
  • 4 amandelspeculaasjes
  • 8 el krenten
  • Rasp van 1 sinaasappel (alleen het buitenste laagje van de schil)
  • 1 liter volle melk
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Rasp van 1/2 citroen (alleen het buitenste laagje van de schil)
  • 100 gram griesmeel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Laat de krenten wellen in heet water.
  3. Verwijder de klokhuizen van de appels met een appelboor.
  4. Plaats de appeltjes in acht 1-persoons-ovenschaaltjes of in één grote schaal.
  5. Breek de speculaasjes in kleine stukjes, dat kan met de hand of met een deegroller.
  6. Meng het koekkruim met de uitgelekte krenten en voeg de sinaasappelrasp toe.
  7. Vul de appels dit mengsel en duw het licht aan.
  8. Leg als laatste een klontje boter op de vulling.
  9. Zet de schaal met appels in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar en zacht.
  10. Maak in tussentijd de griesmeelpudding: breng de melk  met het suiker en citroenrasp aan de kook.
  11. Voeg al roerend de griesmeel toe, roer goed door en laat de griesmeel in 3 minuten op zacht vuur gaar koken.
  12. Schep de griesmeelpap over de appeltjes en zet ze nog 10 minuten in de oven tot ze heerlijk ruiken en lichtbruin kleuren.
  13. Serveer de appeltjes zo of met een lekkere toef slagroom.

Eet smakelijk en pas op want de appels zijn gloeiend heet!

Tip: kerstkoekjes voor bij de koffie

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok