Gevulde eieren
Ingrediënten voor 15 personen:
- 10 eieren
- 1 el zachte boter
- mayonaise naar smaak
- Mespunt kerrie
- Enkele zoetzure augurkjes in kleine blokjes
- Zout en peper
- Mespunt mosterd
- 20 kleine toefjes peterselie
- ketchup of paprikapoeder
Bereiding:
- Kook de eieren in 8 minuten. Kieper ze dan in een zeef of vergiet en spoel ze even koud af onder de kraan (dan kun je ze straks beter pellen).
- Laat de eieren afkoelen tot je ze vast kunt pakken en pel ze dan.
- Snij de eieren in de lengte doormidden en haal de dooier eruit.
- Prak de dooiers fijn en meng ze met de boter, mayonaise naar smaak en de kerrie.
- Breng verder op smaak met peper, zout en mosterd.
- Vul de eiwitten met het dooier-mengsel, gebruik daarvoor twee theelepels of een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
- Garneer de gevulde eieren met peterselie en een druppel ketchup en/of een snuf paprikapoeder.
Als je samen met mensen met dementie gaat koken dan is het voor jezelf en de ander het prettigst als je je verwachtingen zoveel mogelijk loslaat. Verwachtingen over de bereiding maar ook over het eindresultaat. Tijdens het maken van deze gevulde eitjes verdween er af en toe een half gevuld ei in mevrouw haar mond, ze vond ze namelijk heerlijk :-). De meeste eieren waren op een creatieve manier gehalveerd, de vulling was in het eiwit gepropt en het was een zootje. En het goede nieuws? Het was een groot succes, medebewoners en medewerkers hebben gesmuld en mevrouw was zo ontzettend trots.