• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

9 mei 2016 Lisette Bossert

Groene asperges met nieuwe aardappelen, tuinkruiden en ei

groene asperges-aardappel-ei-tuinkruiden

Ingrediënten voor vier:

  • 1 kg nieuwe aardappelen
  • Handvol gehakte verse kruiden, maak een keuze uit: peterselie, bieslook, basilicum, dille, munt
  • 750 gram groene asperges
  • 4 eieren
  • Bosje peterselie
  • Peper en zout
  • Roomboter
  • Voor de liefhebber: 4 plakken gekookte ham

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen (of laat de schil zitten) en kook ze in gezouten water gaar.
  2. Kook de eieren tot ze hard zijn.
  3. Breng voor de asperges een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
  4. Breek de houtige onderkant van de asperges af.
  5. Kook ze in 5 minuten gaar maar niet zacht, laat ze uitlekken in een vergiet.
  6. Hussel de aardappelen om met een lekkere klont boter, peper, zout en fijngehakte tuinkruiden.
  7. Pel de eieren, hak ze fijn en meng ze met de peterselie, peper en zout.
  8. Verdeel de asperges over vier warme borden, leg de aardappelen er langs en leg de eieren (en evt de ham) er in een bergje bij.

 Dit recept is een onderdeel van de column die ik voor het Brabants Dagblad schreef over Eetbeleving.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.