Groene asperges met nieuwe aardappelen, tuinkruiden en ei
Ingrediënten voor vier:
- 1 kg nieuwe aardappelen
- Handvol gehakte verse kruiden, maak een keuze uit: peterselie, bieslook, basilicum, dille, munt
- 750 gram groene asperges
- 4 eieren
- Bosje peterselie
- Peper en zout
- Roomboter
- Voor de liefhebber: 4 plakken gekookte ham
Bereiding:
- Schil de aardappelen (of laat de schil zitten) en kook ze in gezouten water gaar.
- Kook de eieren tot ze hard zijn.
- Breng voor de asperges een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
- Breek de houtige onderkant van de asperges af.
- Kook ze in 5 minuten gaar maar niet zacht, laat ze uitlekken in een vergiet.
- Hussel de aardappelen om met een lekkere klont boter, peper, zout en fijngehakte tuinkruiden.
- Pel de eieren, hak ze fijn en meng ze met de peterselie, peper en zout.
- Verdeel de asperges over vier warme borden, leg de aardappelen er langs en leg de eieren (en evt de ham) er in een bergje bij.
Dit recept is een onderdeel van de column die ik voor het Brabants Dagblad schreef over Eetbeleving.